ΟΝΝΕΔ: «Το καλύτερο σχολειό»..."Θυμίζουμε ότι μέσα στις ένδοξες αυτές στιγμές ήταν η προσπάθεια ανακατάληψης σχολείων που κατέληξε στη δολοφονία Τεμπονέρα"...

Σε πρωινή ραδιοφωνική  συνέντευξη του ο πρώην αρχηγός της ΟΝΝΕΔ και πρώην υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:

Το πιο υγιές σχολειό που τέλειωσα μέχρι σήμερα ήταν η ΟΝΝΕΔ. Εμείς...
πρώτοι μιλήσαμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια, εμείς μιλήσαμε με σταθερές θέσεις στα εθνικά θέματα. Το σχολειό αυτό συνέβαλε στο νεολαιίστικο κίνημα και στην αυτονομία του. Εύχομαι να πετύχει και το νέο σχήμα τις ένδοξες στιγμές που πέτυχε η ΟΝΝΕΔ τα προηγούμενα χρόνια.

Θυμίζουμε ότι μέσα στις ένδοξες αυτές στιγμές ήταν η προσπάθεια ανακατάληψης σχολείων που κατέληξε στη δολοφονία Τεμπονέρα, τα περίφημα πάρτι στα μπουζουκτσίδικα που διοργάνωνε (με το αζημίωτο) η ΟΝΝΕΔ για τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά και η σταθερή αποχή της από κάθε κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος.

Θυμίζουμε ακόμα ότι ως υπουργός Παιδείας είχε προτιμήσει να πάει σε κέντρο διασκέδασης το βράδυ που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

«Λίγες ώρες μετά το τραγικό γεγονός, ο Στυλιανίδης πήγε στο κέντρο “Ιερά Οδός” για να ακούσει Πασχάλη Τερζή και Ελενα Παπαρίζου. Στην παρέα του ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης (την ίδια ώρα ο προϊστάμενός του υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος πάσχιζε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα)». (πηγή Ελευθεροτυπία)

A.Ψ.

efsyn.gr