Ονόματα «βόμβες» στη λίστα Μπόργιανς: Αρχηγός κόμματος και… μεγάλος «ρήτορας»

Μεγάλες φουρτούνες στο πολιτικό σκηνικό φέρνει όπως όλα δείχνουν το περιεχόμενο της νέας λίστας Μπόργιανς, καθώς σε αυτή περιλαμβάνονται ονόματα «φωτιά», με πολλούς προβεβλημένους να είναι έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Παραπολιτικά, η λίστα περιέχει μόνο τα επίθετα και τις διευθύνσεις των προσώπων, περιέχει ακόμα και όνομα που συμπίπτει με εκείνο αρχηγού κόμματος που βρίσκεται στη βουλή.
Στη λίστα εντοπίζεται και εγγονός παραδοσιακού ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και γιος πολιτικού, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος.
Παράλληλα, στη λίστα υπάρχουν δύο πρόσωπα τα ονόματα των οποίων παραπέμπουν σε κατηγορούμενους για την υπόθεση Siemens. Ο ένας, μάλιστα από αυτούς εμφανίζεται να συνδέεται με δωροδοκία πρώην υπουργού, ο οποίος επίσης δικάζεται.
Τέλος, εμφανίζεται και το όνομα πρώην υπουργού, «με ρητορική δεινότητα», όπως τονίζεται σε μέσα ενημέρωσης.
Όλος ο καλός ο κόσμος, θα έλεγε κανείς.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αυτή τη φορά, οι καταθέσεις που αποκαλύπτονται αφορούν 475 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που βρίσκονται στο Λουξεμβούργο και συγκεκριμένα στην τράπεζα BCEE (Bank et Caisse d’ Epargne et de l’ Etat) του Μεγάλου Δουκάτου.
Η μέθοδος που θα ακολουθήσει το υπουργείο Οικονομικών για να διαλευκάνει τις υποθέσεις όλων όσοι περιέχονται στη λίστα, έχει τρία στάδια.
Αρχικά θα γίνει διασταύρωση με τις άλλες λίστες καταθετών του εξωτερικού, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών δικαστικών Αρχών. Στη συνέχεια θα διασταυρωθούν τα εισοδήματα των συγκεκριμένων καταθετών, όπως έχουν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Εφορία, σε σχέση με τα εκατομμύρια ευρώ που φαίνεται να έχουν βρεθεί στη συγκεκριμένη τράπεζα μέσα από τη λίστα.
Η τελική φάση περιλαμβάνει την εξαγωγή συμπερασμάτων τα οποία θα διαβιβαστούν στην Οικονομική Εισαγγελία, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες των δικαιούχων – καταθετών.