«Όχι» της ΝΔ στην υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ...

Ο Βύρων Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί, αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της. Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε τα...
πρόσωπα, αλλά την αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων στον κ. Παππά, εξηγεί, ανακοινώνοντας νομοθετική πρωτοβουλία για επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Όλη η ανακοίνωση της ΝΔ: «Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

» Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

» Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

» Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

» Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί.»...

in.gr