«ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ»

«Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΛΑ»
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γιακουμή του ραδιοφωνικού σταθμού NORTH FM Θεσσαλονίκης, δήλωσε τα εξής:
«Είμαι από εκείνους που θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο και αναγνωρίζοντας , τι αρκετά έχουν υποφέρει οι πολίτες επί επτά χρόνια και αρκετά έχει υποφέρει η αγορά και αρκετά έχει υποφέρει το επιχειρείν, θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που όλοι διατυπώνουν: Ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά, στην οποία θα καταγραφεί μια ορατή ανάπτυξη, με τα συγκρινόμενα του τί έχουμε περάσει τα τελευταία επτά χρόνια.
Το 2.7% που δίνουν όλοι οι οργανισμοί, ακόμη και το ΔΝΤ - που δεν είναι φιλικό με εμάς – είναι η πρόβλεψη ανάπτυξης.
Και με δεδομένο, ότι μπαίνουν μπροστά πάρα πολλά έργα, όπως είναι το Ελληνικό, η αναμόρφωση των Αεροδρομίων, (λύσαμε και το θέμα του Μαρινόπουλου), η νέα ανάπτυξη της COSCO κ.α., όλα αυτά αρχίζουν πια και δημιουργούν και τις προϋποθέσεις θέσεων εργασίας, συν του ότι «τρέχουν» και μεγάλα έργα οδοποιίας, που θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλη Μαρτίου 2017.
Αλλά, ξέρετε, η οικονομία δεν είναι σαν το αυτοκίνητο, που μπαίνεις μέσα, βάζεις μπροστά την μηχανή και ξεκινάς και πιάνεις σε 3΄΄ τα 100 χλμ.…
Η «απογείωση» της οικονομίας γίνεται σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς. Αλλά, θα γίνει η ανάπτυξη. Δεν υπάρχει περίπτωση κάτι να μας φρενάρει. Πιστεύω, μέσα στον Νοέμβριο θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και θα κλείσει και καλά. Ήδη το πρώτο κομμάτι το έχουμε ολοκληρώσει.
Καλά είμαστε... Δεν το λέω σε επίπεδο ελληνικής οικογένειας, η οποία κάθε άλλο παρά καλά είναι. Αλλά λέω, ότι αυτή η κυβέρνηση το προχωράει το θέμα (της εξόδου από τη κρίση και τα μνημόνια) και είναι θέμα λίγων μηνών, για να μπορούμε να βλέπουμε φως, όχι απλά μέσα από χαραμάδες, αλλά από παράθυρα και πόρτες…»