Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες της Μαρίας Σπυράκη για βελτίωση της αποδοτικότητας του σχεδίου Γιούνκερ: «Ελλάδα και Νότος στο επίκεντρο»

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 20160 σχόλια

Βρυξέλλες, 11 Οκτωβρίου 2016

  • Προτροπή στις τοπικές αρχές να παρουσιάζουν υποψήφια έργα στην πλατφόρμα δημοσίευσης υποψηφίων έργων του σχεδίου Γιούνκερ,
  • Έμφαση στα έργα των τοπικών και περιφερειακών αρχών που προωθούν την κυκλική οικονομία,
  • Αναγκαιότητα ορισμού Επενδυτικών Τραπεζών ώστε να υποστηριχθούν οι επενδυτικές πλατφόρμες - κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει η Ελλάδα
  • Ενθάρρυνση της συμπληρωματικότητας των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (Σχέδιο Γιούνκερ) με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΣΠΑ)
  • Ευνοϊκό πλαίσιο χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς δεν φαίνονται να αξιοποιούνται χρήματα που έχουν εγκριθεί από το σχέδιο Γιούνκερ για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες που ανέδειξε με τροπολογίες της η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  και του Ε.Λ.Κ. κυρία  Μαρία Σπυράκη, στη γνωμοδότηση για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου Γιούνκερ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων) που ψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η κυρία Σπυράκη κατέθεσε έξι τροπολογίες, που υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους, με στόχο να γίνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα που υπάρχει στις χώρες του Νότου όσον αφορά τη μόχλευση των κεφαλαίων του σχεδίου Γιούνκερ. Όπως είναι εμφανές στον τελευταίο απολογισμό, από τα 22,3 δισεκατομμύρια που εγκρίθηκαν συνολικά στην Ε.Ε. και αναμένεται να κινητοποιήσουν 127,2 δισεκατομμύρια ως τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει μέχρι τον Ιούλιο 595.000.000 ευρώ που αναμένεται να μοχλεύσουν 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης για την μέχρι τώρα υλοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ θα τεθεί πλέον σε ψήφιση και από την Επιτροπή Οικονομικών, ώστε να ενσωματωθεί στην Έκθεση που θα τεθεί προς έγκριση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

*Στο συνημμένο έγγραφο μπορείτε να διαβάσετε τις συμβιβαστικές διατυπώσεις στις οποίες ενσωματώθηκαν οι τροπολογίες της κυρίας Σπυράκη.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger