Τιμωρήθηκε Προϊστάμενος υπηρεσίας για τις λακκούβες στο δρόμο από Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης

Σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή καταδικάσθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, ο πρώην προϊστάμενος της ΔΕΣΕ, γιατί κρίθηκε υπεύθυνος για την κακή ποιότητα του δρόμου στο Εθνικό δίκτυο Αρδανίου – Ορεστιάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της ΔΕΣΕ καταδικάσθηκε για την περίοδο Φεβρουάριος 2010, ότι δεν έπραξε τα κατάλληλα, για να επιδιορθωθούν οι λακκούβες κυρίως στην περιοχή της Λυκόφης Σουφλίου, με αποτέλεσμα να συμβούν τροχαία ατυχήματα και να κινδυνεύει η ζωή των διερχόμενων πολιτών.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11 Φεβρουαρίου του 2010 έγινε τροχαίο ατύχημα και σύμφωνα με οδηγό του αυτοκινήτου έφταιγε μία τεράστια λακκούβα που υπήρχε στο δρόμο.

Τρεις μέρες νωρίτερα και με έγγραφό της η αστυνομία ζητούσε από τον Προϊστάμενο της ΔΕΣΕ την λήψη μέτρων στο συγκεκριμένο σημείο γιατί σε τρεις ημέρες είχαν συμβεί 7 ατυχήματα.

Στην απολογία του ο Προϊστάμενος της ΔΕΣΕ υποστήριξε πως όλες τις ημέρες δούλευαν στην περιοχή δύο συνεργεία για το κλείσιμο των λακκούβων , ενώ με σήμανση η υπηρεσία προέτρεπε τους οδηγούς να κινούνται με μικρή ταχύτητα και με αυξημένη την προσοχή τους.

Το δικαστήριο όμως θεώρησε πως η υπηρεσία δεν έπραξε το καθήκον της και τιμώρησε τον τότε προϊστάμενο της ΔΕΣΕ με 4 μήνες φυλάκιση.
Πηγή: faros-24.gr/