Ερώτηση στην Ευρώπη του ΑΚΚΕΛ για τα αδέσποτα δικαιώματα ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ...

Σε μια ακόμη αναφορά στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου προχώρησε ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης. Για την ιστορία το ΑΚΚΕΛ έχει καταθέσει άλλες 4 αναφορές οι οποίες όλες κρίθηκαν παραδεκτές απο την επιτροπή αναφορών και αφορούσαν , τις παράνομες κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων απο την Ελληνική κυβέρνηση, την φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και την καθυστέρηση πληρωμών των προγραμμάτων βιολογική κτηνοτροφία-βιολογική γεωργία. 
Σήμερα μετά την δήλωση του επιτρόπου γεωργίας Φιλ Χόγκαν πως ανακάλυψαν δικαιώματα που πήγαν σε άγνωστες κατευθύνσεις το ΑΚΚΕΛ προβαίνει σε αναφορά και ζητάει να αποκαλυφθεί που πήγαν τα χαμένα δικαιώματα, τιμωρία των υπευθύνων και διαύγεια στην κατανομή δικαιωμάτων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. 
Ολόκληρη η αναφορά του Βάκη Τσιομπανίδη: 

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΦΙΛ ΧΟΓΚΑΝ πως δικαιώματα αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα έχουν πάει σε άγνωστους αποδέκτες 

Η δήλωση βόμβα ανήκει στον αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα 6-7 Οκτωβρίου , με αφορμή το συνέδριο των κορυφαίων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων Copa - Cogeca.Ο κύριος Χόγκαν δήλωσε «Έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχουν κάποια δικαιώματα που δεν ξέρουμε που έχουν πάει».Επειδή έχουμε την υποψία πως οι Ελληνικές κυβερνήσεις είχαν ελεγχόμενους (τους οποίους πριμοδοτούσαν με κοινοτικές επιδοτήσεις) αγρότες-συνδικαλιστές τους οποίους και χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που γινόταν αγροτικές κινητοποιήσεις για να τις κάμψουν εύκολα. Ζητάμε άμεσα; να διερευνηθεί που πήγαν τελικά αυτά τα δικαιώματα ; Και αν πήγαν σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν να επιστραφούν στους πραγματικούς παραγωγούς και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι. ¨Η αν δεν δινόταν σε συνδικαλιστές σε ποιους δινόταν; και με ποια κριτήρια; με κομματικά απο την εκάστοτε κυβέρνηση; ή υπάρχει βαθύτερο προϊόν διαπλοκής. Ζητούμε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και επιτέλους να υπάρξει διαύγεια στην κατανομή των δικαιωμάτων αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα που να μην χωράει κομματική παρέμβαση για ψηφοθηρικούς λόγους.