«ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΑΡΧΕΙΟ Ή «ΘΑΒΟΝΤΟΥΣΑΝ» ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γιακουμή του ραδιοφωνικού σταθμού NORTH FM Θεσσαλονίκης,  για θέματα διαφθοράς, δήλωσε τα εξής:
«O κόσμος θέλει τα λεφτά του πίσω. Αυτοί που τα φάγανε, να τα επιστρέψουν πίσω.
Και θα διαπιστώσει αυτός ο κόσμος, ότι όσοι - π.χ. - παράνομα έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ανάλογα με το αν τα φέρουν ή αν δεν τα φέρουν πίσω, θα έχουν και το ανάλογο ύψος προστίμου!
Επίσης, αναφορικά με την απόδοση δικαίου, και επειδή είμαι μέσα σε μια Επιτροπή πάρα πολύ δύσκολη, την Επιτροπή για τη Πάταξη της Διαφθοράς, μπορώ να σας πω, ότι φάκελοι παρανομιών, που θα έπρεπε είτε να έχουν γίνει αντικείμενο εξέτασης από την Δικαιοσύνη είτε από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είτε από το ΣΔΟΕ είτε από οποιαδήποτε άλλη Αρχή, δηλαδή έλεγχοι σε ελεγχόμενους με «καραμπινάτες» παραβάσεις, αυτοί οι φάκελοι ή μπαίνανε στο αρχείο ή μονίμως τους «θάβανε», τους βάζανε κάτω-κάτω. Ποτέ δεν τους άνοιγαν.
Όλοι αυτοί οι φάκελοι έχουν το ύψος μιας πολυκατοικίας. Αλλά ανοίγουν πλέον, δηλαδή παίρνουν σειρά, ένας- ένας. Και αφορούν Τοπική Αυτοδιοίκηση – εκεί κι αν δεν έχουμε θέματα - την Κεντρική Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και γνωστά πρόσωπα…»