Ο Αλέξης δεν λυπήθηκε το παιδί της SIEMENS και το ΔΙΕΣΥΡΕ χωρίς έλεος (ΒΙΝΤΕΟ)

 «Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στην Βουλή, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.
Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: «Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens».
«Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στην Βουλή, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.
«Γι' αυτά τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε» πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα δάνεια της ΝΔ.
«Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.
«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.
«Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» .
«Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε "όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το δημόσιο".
 "Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς" είπε ο πρωθυπουργός.
«Δεν ακουσα κουβέντα απο την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό» είπε απευθυνόμενος στην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
 Πρόσθεσε ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης».
«Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».
Για τον διαγωνισμό
«Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ. «Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε. «Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.
Για το μύθο ότι αυξήθηκαν οι πλειστηριασμοί επί ΣΥΡΙΖΑ
"Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ" είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε "όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το δημόσιο".
"Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς" είπε επίσης ο πρωθυπουργός. «Δεν ακουσα κουβέντα απο την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε τονίζοντας ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης». «Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».
Για τη Siemens (ξανά)
"Κύριε Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον "Κήρυκα Χανίων". Περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα. Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες»,τόνισε εκ νέου ο Αλ. Τσίπρας.
Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια" ανέφερε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, καταλήγοντας ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι "από τη μιά ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος."
Η τριτολογία
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην τριτολογία του, εκτίμησε ότι «οι απαντήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πείθουν κανέναν».
Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, για αυτά που μάθαμε και για όσα δεν μάθαμε. Αυτά που δεν μάθαμε, μάλλον είναι περισσότερα», είπε ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διαρκώς επιχειρούσε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα».
Ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι, με την επιστροφή του στην Ελλάδα από τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα με μηνιαίο μισθό 15.000 ευρώ, ενώ σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. για πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών στον δήμο Ευόσμου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενημερώθηκε πως δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες.
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, παρά μόνο για να πάρουμε φόρα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η διαπλοκή στον τόπο «έχει ονοματεπώνυμο και θα βρει τον μάστορά της».
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ