Ο άνθρωπος της Siemens στην Ελλάδα...

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 20160 σχόλια

Δεν είχε ακόμα αποκαλυφτεί το σκάνδαλο δωροδοκιών. Έτσι οι παριστάμενοι πόζαραν με άνεση στο φακό. Ήταν όλοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας ή της Siemens...

Δημήτρης Ψαρράς

Την κυβέρνηση κατηγόρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ευθύνεται για ενδεχόμενη παραγραφή των αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens.

Αλλά ο...
βασικός κατηγορούμενος αυτής της υπόθεσης είναι ο παλιός γενικός διευθυντής της εταιρείας Χάινριχ φον Πίρερ, με κατηγορία που επισύρει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ο κ. Πίρερ κατά την τελετή βράβευσής του στις 24.08.2004 από τον τότε αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ήταν οι μέρες που διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας και η γερμανική εταιρεία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εφόσον είχε πουλήσει στην Ελλάδα πανάκριβα το περιβόητο σύστημα ασφαλείας C4I.

Δεν είχε ακόμα αποκαλυφτεί το σκάνδαλο δωροδοκιών. Έτσι οι παριστάμενοι πόζαραν με άνεση στο φακό. Ήταν όλοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας ή της Siemens.

Εκτός από τον αρχιεπίσκοπο και τον φον Πίρερ, εικονίζεται ο διευθυντής της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Δημήτριος Φουρλεμάδης, γενικός διευθυντής τότε της εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», γνωστής από το σκάνδαλο με τα σάπια πουλερικά.

Ο κ. Φουρλεμάδης βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα ως εκπρόσωπος του κ. Κοντομηνά στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Αλλά το ενδιαφέρον της φωτογραφίας βρίσκεται στην αναπάντεχη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για στέλεχος της Εκκλησίας, είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στη βράβευση χάρη στις ιδιαίτερες σχέσεις του με τα στελέχη της Siemens. Πάει λοιπόν πολύ να εμφανίζεται ως τιμητής στην υπόθεση.

Η επίμαχη φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση της «Εφ.Συν.» για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και δεν δόθηκε καμιά εξήγηση από αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας...

Εφημερίδα των Συντακτών

Στην φωτογραφία, από αριστερά, Δημήτριος Φουρλεμάδης, Μιχάλης Χριστοφοράκος, αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Χάινριχ φον Πίρερ, Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη
http://nonews-news.blogspot.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger