Ένταξη του έργου «Ανάπλαση οικισμού Ρομά στην Τοπική Κοινότητα Πηγών του Δήμου Νέστου», προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020»

Με απόφαση του  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο «Ανάπλαση οικισμού Ρομά στην Τοπική Κοινότητα Πηγών του Δήμου Νέστου», προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, εντάχθηκε ως νέο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020».

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του οικισμού Ρομά με εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατασκευής πεζοδρομίων, διαγράμμιση και ηλεκτροφωτισμό και έχει ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Υπογραφή από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ της πρόσκλησης «Ανάπτυξη βασικών υποδομών και εφαρμογών για την αξιοποίηση της γεωθερμίας σε αστικές, αγροτικές και βιομηχανικές περιοχές»

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ανάπτυξη βασικών υποδομών και εφαρμογών για την αξιοποίηση της γεωθερμίας σε αστικές, αγροτικές και βιομηχανικές περιοχές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».
Η συγκεκριμένη δράση, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 8 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, θα ενισχύσει επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν παραγωγή και διάθεση ενέργειας από γεωθερμία. Η πρόσκληση απευθύνεται πρωτίστως σε Δήμους, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) καθώς και σε άλλους φορείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε υποδομές και εφαρμογές στον τομέα της γεωθερμίας.
Με την υπογραφή της πρόσκλησης γίνεται ένα ακόμη βήμα, συμπληρωματικά με τη δράση για την ανάπτυξη του Δικτύου Φυσικού Αερίου, προς την επίτευξη του Στρατηγικού Στόχου της Περιφέρειας για την αξιοποίηση του ενδογενούς ενεργειακού της δυναμικού και την ανάδειξή της ως ενεργειακού κόμβου.
Σε αυτό το πλαίσιο, η γεωθερμική ενέργεια αναδεικνύεται σε άξονα αιχμής καθώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η πλουσιότερη σε επίπεδο χώρας με διαπιστωμένα γεωθερμικά πεδία, ενώ οι εκτιμήσεις για τις ενεργειακές δυνατότητες των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής μας ξεπερνούν τα 200 MW.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Δήμαρχο Αβδήρων

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη.
Ο Δήμαρχος Αβδήρων συνοδευόταν από την αντιδήμαρχο παιδείας και πολιτισμού κ. Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου-Χρηστακίδου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αβδήρων κ. Νίκο Χατζόπουλο και δημοτικούς συμβούλους.
Συζητήθηκαν θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, το θέμα της περίφραξης του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πόρτο Λάγους καθώς και η κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου.
Στη συνάντηση παρών ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ.