Υπόθεση Κλειστού Γυμναστηρίου - ευθύνες του κ.Λαμπάκη βάσει και των νέων αποκαλύψεων.

Η συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργο Παυλίδη, είχε μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής μας.
Όπως τότε ειπώθηκε από τον ίδιο, η Περιφέρεια με δική του πρωτοβουλία, είχε εξασφαλίσει το χρηματικό κονδύλι για την δημιουργία ενός Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο κ. Πέτροβιτς, καθώς και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού.
Το νέο κλειστό θα ήταν έτοιμο στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019, ενώ θα είχε χωρητικότητα 1000 έως 1300 θέσεις και 13 μέτρα ύψος, με προβλεπόμενη χωροθέτηση δίπλα στο νέο κλειστό κολυμβητήριο.
Όπως υποσχέθηκε ο κ.Λαμπάκης, από την επόμενη ημέρα ο Δήμος θα φρόντιζε για τις απαιτούμενες μελέτες, με σκοπό την γρήγορη κατασκευή του έργου και κυρίως να μην υπάρξει κίνδυνος να χαθεί το πόσο αυτό, από κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση.
Μετά απο την παρέλευση οκτώ μηνών και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης καθησύχαζε, λέγοντας πως η μελέτη του έργου είναι σε εξέλιξη μετά από συμφωνία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο!
Η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τα οποία δημιουργούσαν κάποιες υποψίες περί του αντιθέτου, αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα.
Δυστυχώς με έκπληξη διαπιστώθηκε, πως για μια ακόμη φορά ο κ. Λαμπάκη παραπλάνησε με αναληθείς πληροφορίες, δημοσιογράφους, αθλητικούς παράγοντες και όλο τον φιλάθλο κόσμο, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όνειρο ετών για την Αλεξανδρούπολη.
Το Πανεπιστήμιο δεν έχει ξεκινήσει καμία συνεργασία με τον δήμο για την εκπόνηση της μελέτης, γεγονός που διαψεύδει τον ίδιο τον δήμαρχο και το κυριότερο έχει πλέον χαθεί πολύτιμος χρόνος, με σοβαρό τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που με τόσο κόπο εξασφάλισε η Περιφέρεια.
Η Λέσχη Πετοσφαίρισης από καιρό είχε προτείνει στον κ.Λαμπάκη να βοηθήσει έτσι ώστε να υπάρχει μια έτοιμη μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο, το επανέλαβε και στην μεταξύ μας συνάντηση, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από πλευράς του δημάρχου.
Αξίζει να σημειωθεί πως και στην τελευταία προεκλογική περίοδο, τον Ιανουάριο του 2014, ο κ.Λαμπάκης είχε υποσχεθεί την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, μια ακόμη εξαπάτηση που τον βοήθησε όμως στο να κερδίσει τελικώς τις εκλογές.
Βεβαίως για ποια αξιοπιστία μπορούμε να μιλάμε, όταν για μήνες υποσχόταν μπροστά μάλιστα στους νέους αθλητές της ενόργανης, πως θα μετατρέψει τον παλιό Κολυμβητήριο σε "σπίτι της ενόργανης" και μετά από λίγο έβγαλε άδεια με σκοπό την κατεδάφιση του κτιρίου!!!
Ο κ.Λαμπάκης οφείλει να απολογηθεί, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και κυρίως να ενημερώσει το τι σκοπεύει τελικά να κάνει με την μελέτη του έργου, δίνοντας ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Σε περίπτωση δε που χαθούν τα χρήματα, θα είναι και ο μοναδικός υπαίτιος για αυτήν την εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, ανίκανος να ανταποκριθεί ακόμη και στις αυτονόητες υποχρεώσεις του.


Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης