Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα (βίντεο)

Το μήνυμα «φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα» μετέφερε στον Πιερ Μοσκοβισί ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά την υποδοχή του επιτρόπου στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εντυπωσιακή υπερ- απόδοση της ελληνικής οικονομίας και για ανάπτυξη 2,5% το τρέχον έτος».
Επανέλαβε ότι απαιτείται ουσιαστική ανακούφιση και βήματα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ σε μία σαφή αιχμή απομόνωσης του ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας συνέστησε μέτωπο λογικής με τη δημιουργία όπως χαρακτηριστικά είπε «κοινού μετώπου συμμαχίας των λογικών».
«Το μήνυμα είναι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Μπορεί να είναι καταστροφική η συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ. Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικό, για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.
«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο φορτίο αλλά μέτρα ανακούφισης, είπε ο πρωθυπουργός. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ζωτικής σημασίας να δημιουργήσουμε μια συμμαχία των λογικών», σημείωσε.
«Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας», είπε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί.
«Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
«Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας»