UBER... ΑLERT: Οι ταξιτζήδες ψάχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

To μεσημέρι της Παρασκευής οι γύρω δρόμοι έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στην Πειραιώς, γέμισαν ταξί, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την εφαρμογή Uber.

Οι οδηγοί ταξί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην τοποθέτηση του κ. Κυρανάκη, ο οποίος πρόσφατα σε εκπομπή του Action 24 είχε φέρει ως παράδειγμα μεταρρύθμισης την εν λόγω εφαρμογή στην οποία οι ίδιοι αντιδρούν έντονα και ζήτησαν να δουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην κάμερα του newsbeast.gr, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ανέφερε: «Χωρίς καμία θεσμική απόφαση των οργάνων του τομέα μεταφορών, στελέχη της ΝΔ αναδεικνύουν τη μεγαλύτερη παγκοσμίως διαπλοκή που λέγεται Uber, αναδεικνύουν την ανάγκη σε αυτή τη σακατεμένη οικονομία να δολοφονήσουν έναν κλάδο προς τέρψη κάποιων οι οποίοι πιθανόν, ή από αφέλεια ή επειδή τα αρπάξανε, θα φέρουν την Uber στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει δολοφονία ενός κλάδου. Εμείς δηλώνουμε ότι όποιος προσπαθεί να δολοφονήσει τον λαό δολοφονείται και αυτοκτονεί μόνος του. Δεν θα υπάρξει στέλεχος της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα να κυκλοφορήσει αν δεν αλλάξει αυτή η νεοφιλελεύθερη, διαπλεκόμενη ηγεσία.»


Σε δήλωσή του στο newsbeast.gr πάντως ο κ. Κυρανάκης διαχωρίζει τις απόψεις του από τις επίσημες θέσεις του κόμματός του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που μπαίνω σε ταξί και πιάνω συζήτηση όλοι οι οδηγοί μου λένε ότι δουλεύουν περισσότερες από 15 ώρες την ημέρα με το φόβο να "μπουν μέσα" στο τέλος κάθε βάρδιας. Αυτή η κατάσταση είναι απάνθρωπη για τους οδηγούς που εργάζονται πολύ σκληρά.

Αυτό που έδωσα ως παράδειγμα μεταρρύθμισης και ως προσωπική άποψη, χωρίς να αποτελεί επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και χωρίς να έχει παρθεί απόφαση από κάποιο όργανο, είναι το εξής απλό. Θα έπρεπε να υπάρχει μια απλή διαδικασία, με λιγότερα εμπόδια για κάθε οδηγό, αλλά και για κάθε νέο άνθρωπο να μπορεί να ασκεί το επάγγελμα. Αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερο εισόδημα για τους οδηγούς, με λιγότερες ώρες δουλειάς αλλά και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές.

Το ότι η τεράστια πλειοψηφία αιτήσεων σε τέτοιες εταιρίες είναι από ήδη υπάρχοντες οδηγοί ταξί, τα λέει όλα».

Δείτε το φωτορεπορτάζ
IMG_0377

IMG_0389
IMG_0384

IMG_0390
IMG_0378

πηγη newsbeast.gr