Ο Μπελογιάννης, η Χρυσή Αυγή και η Καθημερινή

Η σύμπλευση «Καθημερινής» και Χρυσής Αυγής με αφορμή την απόφαση της Βουλής να αποτίσει φόρο τιμής στον εκτελεσθέντα αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη εγείρει θύελλα αντιδράσεων. 
Οπως έγινε γνωστό, στις 8 Φεβρουαρίου από την Βουλή, με απόφαση του προέδρου της θα διοργανώσει έκθεση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη, στο σπίτι του, στην Αμαλιάδα, με αφορμή την συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεσή του, στις 30 Μαρτίου του 1952.
Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής για τον «κατάσκοπο» Μπελογιάννη. Η διαδικτυακή εφημερίδα του νεοναζιστικού μορφώματος γράφει: «Η λογική λέει ότι το να τιμάται από το Κοινοβούλιο μας Χώρας ένας καταδικασμένος για κατασκοπεία εναντίον της Πατρίδος του αποτελεί όχι απλώς μη υπαρκτό φαινόμενο αλλά μακάβρια φαντασίωση προσβολής της Ιστορικής Μνήμης».
Και προσθέτει: «Ιδιαίτερα για τον Μπελογιάννη αξίζει να σημειωθεί η ενεργή συμμετοχή του στην σφαγή αμάχων και γυναικόπαιδων στον Μελιγαλά τον Σεπτέμβριο του 1944, καθώς και η απίστευτη προσήλωσή του στο πρόσωπο του μεγαλύτερου εγκληματία όλων των εποχών, τον Ιωσήφ Στάλιν, με αποτέλεσμα να αποτελεί κι αυτός ένα από τα πιο πιστά »σκυλιά» του».
Λίγες ημέρες αργότερα, τις χρυσαυγίτικες θέσεις σπεύδει να ασπαστεί ο αρθρογράφος της Καθημερινής, Στέφανος Κασιμάτης.
Ιδού τι γράφει στην «Καθημερινή» την Κυριακή 12/2/2017:

Η Χρυσή Αυγή επανέφερε το θέμα στις 14 Φεβρουαρίου, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «ο γνωστός δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης (…) λέει τα αυτονόητα».