Κοινή δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη και της Μαρίας Σπυράκη για την έγκριση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της συμμετοχή της Ελλάδας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Οδηγίας για την Εμπορία Εναερίων Ρύπων

Οι Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέδειξε σήμερα την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην Ελλάδα εγκρίνοντας τη συμμετοχή της πατρίδας μας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Οδηγίας για την Εμπορία Εναερίων Ρύπων. Με ψήφους 374 υπέρ και 299 κατά η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ενέκρινε την τροπολογία που καταθέσαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 41 συναδέλφους μας Έλληνες και ξένους Ευρωβουλευτές από το EPP, το S&D, την GUE, και το ECR που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μας. Με την τροπολογία η Ελλάδα δικαιούται χρηματοδότηση από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού ώστε να έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει στη σταδιακή αντικατάσταση ρυπογόνων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που δεν προβλεπόταν στην αρχική  πρόταση  της Κομισιόν».