Η συμβολή της ΓΓΙΦ για την επαναπρόσληψη εγκύου εργαζομένης στον ιδιωτικό τομέα

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων έλαβε αναφορά του Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), στο οποίο καταγγέλθηκε η μη ανανέωση σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εγκύου εργαζόμενης στην Εθνική Τράπεζα επί σειρά ετών μέσω της εταιρίας Mellon Technologies, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.
Από την πρώτη στιγμή, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στάθηκε στο πλευρό της εγκύου εργαζομένης και απέναντι σε κάθε μεθόδευση και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων γυναικών ως προασπιστής της ισότητας των φύλων και της μητρότητας.
Η καίρια παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων σε συμβουλευτικό επίπεδο, αλλά και αποστέλλοντας επιστολή διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και συνδράμοντας νομικά την εργαζόμενη στη διαδικασία ενώπιον της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας Καλλιθέας, οδήγησε στην ΑΜΕΣΗ επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και σε υπογραφή νέας σύμβασης μέχρι τη λήξη του έτους.
Υπ’ αυτό το πρίσμα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως ο αρμόδιος κυβερνητικός μηχανισμός για την πάταξη των έμφυλων ανισοτήτων σε κάθε πτυχή του βίου μας, εκφράζει την πλήρη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στις γυναίκες εργαζόμενες που, είτε κυοφορούν, είτε αναθρέφουν παιδιά, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους τη γυναίκα που συνεχίζει να αγωνίζεται και που καλείται να συμφιλιώσει την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή, στην προσπάθειά της να επιτύχει και στους δύο τομείς.
Δηλώνουμε δε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω φύλου στους χώρους εργασίας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινές μάχες για αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα και την προστασία της μητρότητας σε κάθε έκφανσή της.