Μανώλης Κοττάκης: Υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι η κοινωνία δεν βλέπει τις επιλογές της ΝΔ, για τη ΦΕΤΑ τους Καναλάρχες , τους Ταξιτζήδες; ;

«Γαλάζιοι» βουλευτές περικύκλωσαν τον Μεϊμαράκη διαμαρτυρόμενοι για τη φέτα
ο «επεισόδιο» συνέβη στο καφενείο της Βουλής προχθές το μεσημέρι. Βουλευτές της Ν.Δ. από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία είχαν περικυκλώσει τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του διαμαρτύρονταν γιατί οι ευρωβουλευτές της παράταξης ψήφισαν υπέρ της καναδικής φέτας στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας CETA Eυρωπαϊκής Ενωσης – Καναδά.
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν τυπώσει αφίσες και προειδοποιούν να μην πατήσουμε στα χωριά τους ύστερα αυτό το ρεζιλίκι. Δεν έχουμε πρόσωπο! Από τους 500.000 τόνους φέτας που παράγονται παγκοσμίως, οι 100.000 είναι ελληνικοί και, παρά ταύτα, ουδείς μάς προστάτευσε. Ολη η αλυσίδα παραγωγής του γάλακτος βγαίνει ζημιωμένη από την εξέλιξη. Τώρα διεκδικούν να παράγουν τυρί τύπου φέτας και οι Κινέζοι! Οι συριζαίοι που καταψήφισαν έχουν βγει στα χωριά και λένε “ορίστε πώς σας προστατεύουν οι νεοδημοκράτες!”».
Η έκρηξη των βουλευτών, οι οποίοι ωρύονταν ότι οι Ιταλοί προστάτευσαν την παρμεζάνα και οι Γάλλοι το ροκφόρ, έφτασε στο απόγειό της όταν κατήγγειλαν στον έκπληκτο Μεϊμαράκη ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, η εντολή για τη στάση στην ψηφοφορία δόθηκε από την Αθήνα, και συγκεκριμένα από κορυφαίο στέλεχος που φιλοδοξεί στο μέλλον να οριστεί επίτροπος της Ελλάδος στην Ε.Ε.
«Στήριξαν με την ψήφο τους τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι των Ελλήνων αγροτών» φώναζαν οι βουλευτές σε κατάσταση παραληρήματος – τόση ήταν η οργή τους. Βεβαίως, το αν εδόθη εντολή δεν καθαγιάζει κανέναν.
Οι ευρωβουλευτές είναι εκλεγμένοι, στον λαό δίνουν αναφορά, όχι στους κορυφαίους. Το «επεισόδιο» έληξε κάπου εκεί, ο Μεϊμαράκης δεν ήταν άλλωστε ο αρμόδιος να τους δώσει εξηγήσεις. Ωστόσο, με αφορμή αυτό και άλλα περιστατικά αξίζει να διερωτηθεί κανείς:
Τι είναι η Ν.Δ. σήμερα; Μεταξύ των ταξιτζήδων και της εταιρίας Uber, που θέλει να απελευθερώσει και άλλο την αγορά ταξί, είναι (σύμφωνα με δήλωση κορυφαίου στελέχους της) με τη δεύτερη. Μεταξύ συνταξιούχων και δανειστών, όταν ερωτάται για το βοήθημα, είναι με τους δανειστές (εναντίον των οποίων τώρα διαμαρτύρεται) και δηλώνει «παρών» στη Βουλή.
Μεταξύ καναλαρχών, που πλήρωσαν 300.000.000 ευρώ, και δημόσιου συμφέροντος, που επιτάσσει το τέλος της αναρχίας στα ΜΜΕ, δείχνει να είναι με τους πρώτους. Εως και παρέμβαση έκανε στο ΕΣΡ, για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός. Υπάρχει άραγε, η ψευδαίσθηση ότι δεν τα βλέπει αυτά η κοινωνία και ότι τα σκεπάζουν οι δημοσκοπήσεις; Φευ!
Υ.Γ.: Τουλάχιστον με τη συμφωνία CETA προστατεύτηκε η ΠΟΠ «ελιές Kαλαμών»…