Νέα επίθεση ξενοδόχων κατά των Media - Να μην αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδος, τους καλούν

Συνέχεια δίνουν οι ξενοδόχοι στην κόντρα τους με τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και εν γένει τα media της χώρας. Μετά την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου προς το ΕΣΡ που ζητούσαν να παρέμβει για να σταματήσουν τα εγχώρια μέσα να προβάλουν πλάνα αρχείου για το προσφυγικό και να διαστρεβλώνουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σε ανακοίνωσή της ζητάει από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα να προστατέψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

"Αυτό το διάστημα, διανύουμε το πρώτο στάδιο της κύριας περιόδου πραγματοποίησης κρατήσεων για την τουριστική σεζόν του 2017, η οποία χαρακτηρίζεται από οξύτατο ανταγωνισμό. Κάθε κράτηση που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα, είναι εξαιρετικά πολύτιμη για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, ιδίως για τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες λειτουργούν και κατά την τρέχουσα περίοδο.

Επομένως, κάθε αρνητική εικόνα που εκπέμπεται για την Ελλάδα, αμαυρώνει τη συνολική εικόνα του προορισμού και δρα ανασταλτικά στα εκατομμύρια των ξένων πολιτών που επιλέγουν τώρα τον προορισμό των διακοπών τους.Παρατηρείται δε συχνά το φαινόμενο, οι αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργούνται διεθνώς και οι επιπτώσεις τους (π.χ. ακυρώσεις), να προκαλούνται περισσότερο από την ένταση και έκταση του τρόπου μετάδοσης των εικόνων αυτών.

Η Π.Ο.Ξ. υπογραμμίζει ότι η προστασία της καλής εικόνας και της ομαλότητας της χώρας, πρέπει να είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας και προτεραιότητας για όλους, κυβερνώντες, αρμόδιους, διαμαρτυρόμενους, καθώς και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης."