Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο (video)

Στην αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ αναφέρθηκε από την Μάλτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ευρώπη με αποφασιστικότητα. 
«Αν συνεχίσει στην ίδια πορεία (σ.σ. η Ευρώπη) είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η Ευρώπη να παράγει περισσότερες εσωτερικές κρίσεις από όσες μπορεί να καταναλώσει«.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα προγράμματα λιτότητας της Ε.Ε. που φέρνουν τους λαούς σε πλήρη συναισθηματική αντίθεση με τις ηγεσίες τους και με την Ευρώπη ως έννοια και ως όραμα, ενώ η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει με λιγότερη αλληλεγγύη, με λιγότερη δημοκρατία και δεν μπορεί να αποφασίζουν εξωθεσμικά όργανα, πίσω από κλειστές πόρτες το μέλλον των λαών.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Θέλω να είμαι σαφής, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι η σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα καθώς και επίσης και η αποφασιστικότητα της να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, ποντάροντας πάντα στο διάλογο, στη συνεργασία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και επισήμανε: Και ας μην ξεχνάμε τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου που παραβιάζεται από την άλλη πλευρά». 
Το βίντεο στο altsantiri.gr