Έρχεται η ώρα του λαού

Του Μάξιμου  Χαρακόπουλου 
 Η διαρκής επιβεβαίωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για την οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθήθηκε έως τώρα, συνιστά απόδειξη φερεγγυότητας που δίνει το δικαίωμα στην διεκδίκηση της εμπιστοσύνης όλων των Ελλήνων πολιτών. Όσα με υπευθυνότητα  και αποφασιστικότητα υποστηρίξαμε από την αρχή της κρίσης αποδείχθηκαν ορθά. Η επιμονή μας στα μέτρα ανάπτυξης, αλλά και η αντίθεσή μας στην λανθασμένη συνταγή του μνημονίου, στις οριζόντιες και άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων, στην καταστροφική φορολογία αποτελούν πια κοινή διαπίστωση. Ακόμη κι αυτών που εμπνεύστηκαν τα μέτρα, όπως κι αυτών που τα εκτέλεσαν, από την κα Μέρκελ, έως τον …κ. Παπανδρέου.


      Τώρα  όλοι παραδέχονται ότι «η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε»… Η ύφεση ξεπερνά το 6% και θα συνεχιστεί για 5η συνεχόμενη χρονιά, η ανεργία φθάνει σχεδόν το 20%, τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις εξαπλώνεται σαν επιδημία, χιλιάδες άνθρωποι επιβιώνουν από τα συσσίτια, η κοινωνία «βράζει»! Σήμερα, οι υπεύθυνοι της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, όπως ο κ. Χρυσοχοίδης, ομολογούν ότι πίσω τους αφήνουν καμένη γη. Όλοι επαναλαμβάνουν, κατόπιν εορτής, όσα η Νέα Δημοκρατία με σταθερότητα υποστήριζε. Τότε, όμως δεχόμασταν τις επιθέσεις της «συμμαχίας των προθύμων» που μας κατηγορούσαν για έλλειψη εθνικής ευθύνης γιατί καταψήφιζαμε τις μνημονιακές πολιτικές. Σήμερα, βέβαια, οι ίδιοι κάνουν στροφή 180 μοιρών και προτιμούν να λησμονούν όσα έλεγαν και έπρατταν, ευελπιστώντας ότι θα τα λησμονήσουν και οι πολίτες.
      Αλλά  κι όταν η καταστροφική έμπνευση του κ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος  κόντεψε να «πετάξει» τη χώρα εκτός Ευρώπης, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς με υπεύθυνη στάση, έδωσαν την δέουσα λύση με τη συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου.
      Και τώρα πάλι η Νέα Δημοκρατία, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, επιμένει στα συμφωνηθέντα: Η μεταβατική κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο έργο, την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου, το «κούρεμα» των ομολόγων και αμέσως μετά έρχεται η ώρα του λαού, οι εκλογές. Γιατί μόνον μια ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή την λαϊκή εντολή, θα μπορέσει να εφαρμόσει μια συνολική πολιτική οικονομικής ανασυγκρότησης με την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση.
      Κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να αγνοούν την κοινωνία και προτείνουν την παράταση του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης παρά την έλλειψη προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων, παρά τις σοβαρές διαφωνίες στο εσωτερικό της, και παρά την μεγάλη κοινωνική οργή. Και τώρα υποπίπτουν σε λάθος, όπως και πριν με το μνημόνιο. Οι πολίτες, όμως, ας είναι βέβαιοι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα παρεκκλίνει ούτε κατ’ ελάχιστο από τις σταθερές θέσεις της, και θα εξακολουθήσει να αποτελεί τη μόνη πολιτική εγγύηση για ένα αύριο ανάπτυξης και ευημερίας!     
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια