Νίκος Νικολόπουλος:Ο Γέροντος Εφραίμ θα κριθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης


Για σεβασμό  στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, για ηρεμία και ψυχραιμία που  αποτελούν δομικά συστατικά τόσο της δημοκρατίας όσο και της  Ορθοδοξίας, αλλά και για αμφιβολίες αναφορικά με την αναγκαιότητα της αυστηρής, όπως τη χαρακτήρισε, απόφασης, έκανε λόγο ο Βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος, σε δήλωσή του προς την εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη» της Πάτρας.


Ο Αχαιός πολιτικός είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που μίλησαν για το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο πάρα πολλοί προτιμούν να σιωπούν και να κρατούν στάση αναμονής.

Ο κ. Νικολόπουλος πάντως, μιλώντας στην εφημερίδα της  Πάτρας, ανέφερε:

«Πρόκειται  για ένα θλιβερό γεγονός, πολύ περισσότερο για εμάς που δεν  υπηρετούμε μόνο την δημοκρατία, αλλά είμαστε και Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ωστόσο, ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αποτελεί τον κοινό τόπο, τόσο της Δημοκρατίας όσο και της Ορθοδοξίας, άρα επ’ αυτού καμία δεύτερη σκέψη δεν χωρεί.

Δομικά  στοιχεία της Δημοκρατίας μας, επίσης, είναι η ηρεμία και η ψυχραιμία με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις καταστάσεις, ειδικά τις δύσκολες. Γι’ αυτό και οφείλουμε να επαναλάβουμε πως κανένας δεν μπορεί να καταδικάζει κανέναν χωρίς δίκη και ομοίως, κανένας δεν μπορεί να απαλλάσσει κανέναν χωρίς δίκη.

Αυτό  ισχύει και στην περίπτωση του  καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ο οποίος θα κριθεί ενώπιον της  Δικαιοσύνης για την ουσία  της υπόθεσης.

Ωστόσο, είναι γεγονός πως υπάρχει  ένας προβληματισμός σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας για την αναγκαιότητα της αυστηρής απόφασης προφυλάκισης του. Και αυτός ο προβληματισμός μεγεθύνεται από την χρονική στιγμή που ξεκίνησε η υλοποίηση της απόφασης, δηλαδή στην πολύ ευαίσθητη για όλους τους πιστούς, μα και όλους τους Έλληνες, περίοδο των Χριστουγέννων. Πολύ περισσότερο δε, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη, πολλαπλώς έχει αποδείξει ότι ξέρει να εφαρμόζει την αρχή της επιείκειας για κάθε πολίτη, ό,τι κι αν έχει κάνει, μέχρι την τελική δίκη, καταδίκη ή αθώωσή του.

Συμμερίζομαι  την αδυναμία πολλών συμπολιτών μου  να φανταστούν ποιοι είναι οι σοβαροί  λόγοι που προκάλεσαν την απόφαση  προφυλάκισης ενός καλογέρου, ιδίως  ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι  ομολόγησαν ότι πήραν “μαύρο”  χρήμα και άλλοι “φούσκωσαν”  τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς όπως έχει καταφανεί ή και άλλοι κατά ομολογία τους τα πήγαν στα “κομματικά ταμεία”. Αυτοί όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ενώ  ένας καλόγερος προφυλακίζεται… Δεν αποκλείω όμως να πρόκειται περί πλάνης ή λάθους, όπως πολλές φορές έχει συμβεί στα δικαστικά χρονικά.

Παρά  ταύτα, επανέρχομαι στην αρχική μου  σκέψη και διατυπώνω εκ νέου τον  σεβασμό και την πειθαρχία  μου στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς και στην ανάγκη να πέσει  άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις  που αφορούν το δημόσιο συμφέρον.»

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Βίντεο: Συγκέντρωση υπέρ του Γέροντα Εφραίμ στην Κύπρο

    Δείτε το βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο, κατά της προφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ.


    http://news.princeoliver.com/2011/12/28/greece/421300/vinteo-sigkentrwsi-iper-tou-geronta-efraim-stin-kipro/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου