Παρεμβάσεις; Υπάρχει(;) φάρμακο!


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΥΟ παραιτήσεις (οικονομικών  εισαγγελέων) κι αρχίζει  το…ψάξιμο. Ποιος, τι, πότε (και μόνο το γιατί ξέρουμε). Τα βρόντηξαν οι άνθρωποι-αυτό ήθελαν και οι δράστες. Και ποιοι είναι  οι διεφθαρμένοι; Μην  είναι ο μπακάλης της γειτονιάς μη πληρώσει τον ΦΠΑ του; Μην είναι ο τ. κοινοτάρχης της Κωλοπετινίτσας με πρόσβαση στην εξουσία;
ΤΑ  παράτησαν οι δυο  εισαγγελείς και  θα γίνει έρευνα. Πες, λοιπόν, ότι επισημάνθηκαν  οι τολμητίες και  «ανακρίνονται». Θα αρνηθούν τα πάντα. Την απόπειρα παρέμβασής τους συνολικά και μερικά, σαν τον κλέφτη που τον πιάνεις επ’ αυτοφώρω και (σου)
απαιτεί προσδιορισμό του DNA του χεριού του, ισχυριζόμενος πως δεν ήταν το δικό του.
ΣΤΗΝ  Ελλάδα της ρεμούλας, του μέσου και  της αρπαχτής, μην αμφιβάλλεις πως είναι πολιτικός (κάποιας ισχύος και βεληνεκούς) αυτός (αυτοί). Κι αν είναι σλόγκαν του κ. Πετσάλνικου εκείνο το…καθησυχαστικό «δεν κάνεις περιουσία απ’ την βουλευτική σου αποζημίωση», το μυαλό μας στριφογυρίζει στα περιουσιακά τους και το μάτι μας πέφτει στη λύσσα τους να «ξαναβγούν». Κι αν ξεφυλλίσεις ανάποδα τις σελίδες της πολιτικής μας ιστορίας; Θα δεις περιουσίες πολιτικών με βούλα και σφραγίδα, χωρίς να βγάλεις άκρη για τις αμαρτίες τους σε περιόδους που «τα’ σκιαζε η φοβέρα», είτε έρρεαν εκατομμύρια σε τσέπες αποστατών. 
ΑΣ  διατυπώσουμε και  την πρότασή μας, πριν κλείσουμε (απαισιόδοξα). Έχει να κάνει με την ατιμωρησία-αιτία  των δεινών μας  και «κίνητρο»  για αδίσταχτους. Με νόμο απλό και  αυστηρό πρέπει και οφείλει η βουλή να πάρει μέτρα (που δεν θα τα πάρει γιατί δεν γουστάρει…αυτοχειριασμούς). Να κόψει τη φόρα σε διεφθαρμένους της οικονομικής και πολιτικής μας ζωής που παρεμβαίνουν (ακόμα και στη Δικαιοσύνη), κουβαλώντας το τεφτέρι της διαπλοκής για να βρουν τους επιτήδειους.
ΑΝ  κάτι αποδειχθεί, πας  φυλακή και τελειώσαμε. Ωστόσο, πώς ν’ αποδειχθεί, σε «καθεστώς» ασυδοσίας  όπου ο (μεγαλο)κλέφτης  θα προσφύγει στα…ανθρώπινα  δικαιώματα; Γι αυτό, λοιπόν, ένα παγιδευμένο  τηλέφωνο (απ’ την  ΕΥΠ), μια κάμερα σε χώρους «δουλειάς» (υπουργεία με τη διαφθορά να βολτάρει στους διαδρόμους ή αραχτή σε πολυθρόνες γραφείων), σε νοσοκομεία για φακελάκι και σε ιατρεία της (υπερ)συνταγογράφησης (υπέρ…ψωριάρηδων), γραφεία πολεοδομίας και συγκοινωνιών…
ΜΟΝΟ  η προοπτική του κελιού προλαμβάνει κι ας παρατήσουμε τα λόγια. Κόβει τα χέρια μακροχέρηδων και τα πόδια της διαφθοράς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια