Στη Μενεγάκη ο Τζανακούλης για τους Λαχανόκηπους


Στη μεσημεριανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον ALPHA παρουσιάστηκε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης με αφορμή την πρωτοβουλία για τους Λαχανόκηπους.
Με φόντο τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις όπου οι Λαρισαίοι θα κληθούν να καλλιεργήσουν τα δικά τους «πράσινα», ο δήμαρχος παρουσίασε στην… διάσημη ξανθιά το όλο εγχείρημα, υπενθυμίζοντας την επαγγελματική του ιδιότητα
ως γεωπόνος αλλά και συμπληρώνοντας πως «είναι κρίμα να εισάγουμε τόσα πράγματα όταν μπορούμε να παράγουμε».
Από την πλευρά της η Ελένη εμφανίστηκε ενθουσιασμένη και εντυπωσιασμένη από την προσπάθεια.
Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά την δωρεάν παραχώρηση τεμαχίων προς χρήση λαχανόκηπου, από τον δήμο Λαρισαίων σε νέους ανέργους, σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους αλλά και σε σχολεία και ΚΑΠΗ. Η διάρκεια της παραχώρησης έχει οριστεί στα δύο χρόνια.
Ο χώρος για τη δημιουργία λαχανόκηπου βρίσκεται στη συνοικία της Νέας Πολιτείας μεταξύ των οδών Παιωνίου και Αργοναυτών. Παράλληλα, στους καλλιεργητές θα παρέχεται νερό και θα δημιουργηθούν αγροτεμάχια 50 τ.μ ενώ όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος στόχος είναι η παραγωγή βιολογικών προϊόντων.
Τέλος, οι μετέχοντες θα είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν το 10% περίπου της παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη ΔΗΚΕΛ, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες απόρων οι τροφοδοτούνται από εκεί.
newsroom onlarisa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια