Το ποδόσφαιρο πάνω από όλους και όλα


Εντύπωση είχε προκαλέσει πρόσφατη είδηση πως ο τερματοφύλακας της Αλκμααρ είχε δεχθεί επίθεση από οπαδό του Αγιαξ στο μεταξύ των δυο ομάδων αγώνα κυπέλλου με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να ανταποδίδει χτυπώντας τον εισβολέα.
Ο γκολκίπερ τιμωρήθηκε με κόκκινη επειδή «απάντησε» στην επίθεση του οπαδού και η ομάδα της Άλκμαρ αποσύρθηκε από το γήπεδο.
Περίπου ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πέρσι
στον αγώνα Ηρακλής- Αρης, όταν ένας οπαδός του «Γηραιού» είχε εισβάλει στο γήπεδο και έπιασε από το λαιμό τον Μιχάλη Σηφάκη. Εκείνος ατάραχος υπέμενε τις ύβρεις και τις χειρονομίες του οπαδού και απευθύνθηκε στον διαιτητή για να επέμβει. Ο οπαδός «φυγαδεύτηκε» από τους ομοϊδεάτες του μέσα στο όχλο που μπήκε μέσα στο γήπεδο για να τον προστατεύσει. Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά….
Τι έγινε με τον Ολλανδό εισβολέα; Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το γήπεδο για τριάντα ολόκληρα χρόνια!!! Συν φυσικά τις ποινικές επιπτώσεις για την εισβολή.
Τι έκανε ο ολλανδική Ομοσπονδία; Αποφάσισε το ματς να διεξαχθεί ξανά από την αρχή στις 19 Ιανουαρίου, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ έσβησε και την κόκκινη κάρτα του τερματοφύλακα, ο δε Αγιαξ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Κανείς δεν κρύφτηκε πίσω από τα «παραθυράκια» των κανονισμών, ούτε έψαξε να βρει δικαιολογίες. Η ίδια η διοργανώτρια αρχή επέβαλε ποινές και φυσικά έβαλε τη λογική και το καλό του αθλήματος πάνω από τον οποιονδήποτε.
Και στην Ολλανδία έχουν χούλιγκανς. Από τους πιο άγριους και τους πιο σκληρούς στην Ευρώπη μάλιστα. Έχουν όμως και νόμους που εφαρμόζονται και κυρίως παράγοντες που είναι αποφασισμένοι να βάλουν το άθλημα το οποίο υπηρετούν και στο τέλος- τέλος τους… δίνει ψωμί να φάνε, πάνω από το οποιοδήποτε συμφέρον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια