Οι “αιώνιοι” σε ραντεβού με την ιστορία


Έγινε λοιπόν και η κλήρωση για τους ομίλους του top 16 της Εuroleague χθες. Κλήρωση για τα 2 πρώτα γκρουπ δυναμικότητας, ορισμός από εκεί και κάτω. Οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να είναι κατά το ήμισυ ευχαριστημένες!
Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναίκός βρέθηκε σε έναν όμιλο με επικεφαλής την Φενερμπαχτσε/Ούλκερ (που βγήκε 1η από
τον όμιλο του Ολυμπιακού) και τις Ούνιξ Καζάν και Αρμάνι Μιλάνο να συμπληρώνουν τον
όμιλο. Αναμφίβολα οι πράσινοι είναι το φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης, όμως η διασταύρωση με τον όμιλο της Μπαρτσελόνα και της Μακάμπι, για τη συνέχεια, δεν ήταν ότι καλύτερο. Βέβαια Ομπράντοβιτς και Ιτούδης, μετά τόσα χρόνια εμπειρίας, γνωρίζουν καλά πως βήμα βήμα έρχονται τα καλύτερα. Οπότε, κάθε αγώνας και αντίπαλος στην ώρα του.
Ο δευτεραθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, κληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1η από τον όμιλο του Παναθηναϊκού) και τις τουρκικές Εφές και Γαλατά. Με το final four της διοργάνωσης να διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και τους ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν, δεδομένα, προβλήματα τραυματισμών (Παπαδόπουλος, Σπανούλης) απαιτείται οπωσδήποτε ενίσχυση αν θέλουν στο λιμάνι να οραματίζονται συμμετοχή στην τετράδα. Η πρόκριση, αν επιτευχθεί, οδηγεί τον Ολυμπιακό στα γνώριμα μονοπάτια μίας από των Ρεάλ ή Σιένα, κατά πάση πιθανότητα. Ένας δρόμος σαφώς ευκολότερος μα και πονηρός, σε σχέση με την Βαρκελώνη ή το Τελ Αβίβ.
Στα «ωραία» της κληρωτίδας, η «κόντρα» Φώτση και Νίκολας αλλά και του «μισητού» Μπουρούση με τον Παναθηναϊκό, η αντίστοιχη αναμέτρηση των Τεόντοσιτς, Καζλάουσκας και Σφαιρόπουλου με τον Ολυμπιακό! Οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν επίσης τους Γκρίρ, Ντόμερκατ, Ζεβροσένκο (Ούνιξ) και οι ερυθρόλευκοι τους Λάκοβιτς, Γκόρντον (Γαλατά). Ένα άλλο αξιοσημείωτο, η παρουσία του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού στο Καζάν, λίγες μέρες πριν το ταξίδι και του μπασκετικού Παναθηναϊκού στην ίδια πόλη.
Με την ελπίδα οι ομάδες μας να βρεθούν πανέτοιμες από τους πρώτους κιόλας αγώνες και την ευχή να βρεθούν και οι δύο στην επόμενη φάση, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καλούνται να προσφέρουν μία ακόμη χρονιά, χαρά στους Έλληνες φίλαθλους. Έτσι όπως μόνο το άθλημα του μπάσκετ κάνει απλόχερα χρόνια τώρα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια