Η Άννα δεν αντέχει “δεύτερους ρόλους”


Στη  συνεδρίαση τις 27/12 του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μετά την εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου, τον λόγο πήραν πρωτίστως εκείνοι που προβάλλονται και έχουν καταγραφεί ως ενδιαφερόμενοι να τον διαδεχθούν στην ηγεσία του Κινήματος: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Μίλησαν βέβαια και άλλοι. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ως Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και ουσιαστικός θεματοφύλακας του παπανδρεϊσμού. Ο Πέτρος Ευθυμίου. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο Γιάννης Μίχας. Μίλησε όμως και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ας σταθούμε λίγο στην περίπτωση της Υπουργού Παιδείας. Η οποία προβάλει ως «υπαρχηγός» του Ανδρέα Λοβέρδου στην «κίνηση των τεσσάρων», έχοντας… εξόφθαλμες ομοιότητες με τη Βάσω Παπανδρέου και τον ρόλο της στην τότε «ομάδα των τεσσάρων», που κατάφερε να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του Κώστα Σημίτη.
Η τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου δεν ήταν συμπληρωματική ή υποστηρικτική εκείνης του Ανδρέα Λοβέρδου. Είχε βαθιά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά, τον υπερκέρασε, καθώς μίλησε για αυτοδιάλυση και επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Η άλλοτε αυθεντικότερη εκφραστής του «εκσυγχρονιστικού» ρεύματος, και «πολιτικό παιδί» του Κώστα Σημίτη, δυσκολεύεται να κρύψει ότι αδυνατεί να προσαρμοστεί πλέον σε δεύτερους ρόλους. Και θα έχει το ενδιαφέρον του να δούμε πως θα προχωρήσει η συνύπαρξή της με τον Ανδρέα Λοβέρδο, επομένως και το αν θα θέσει και η ίδια υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πέραν δηλαδή του Υπουργού Υγείας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου… το διέπραξε και στην εσωκομματική μάχη του 2007, μόνο που τότε φάνηκε να βιάστηκε, και τελικά δεν έφτασε ως το τέλος. Όταν όμως, κάποια στιγμή το 2012, θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, θα έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε. Και η Άννα, έμαθε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια