Και οι... «νυχτερινοί λύκοι» στο πλευρό του Εφραίμ

Διεθνής επιτροπή κοινωνικών οργανώσεων με την ονομασία "Θα υπερασπιστούμε τον 'Αθω!" ιδρύθηκε σήμερα ως αποτέλεσμα συνεδρίασης ομάδας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του συλληφθέντος αρχιμανδρίτη Εφραίμ.
Η συνεδρίαση έγινε στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού και στην Επιτροπή εκτός από το εν λόγω Ίδρυμα συμμετέχουν το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων "Πίστη και Τιμή", καθώς και άλλες πατριωτικές οργανώσεις βετεράνων, το κοινωνικό κίνημα "Πορεία κατά της διαφθοράς", η ρωσική Λέσχη
μοτοσυκλετιστών"Νυχτερινοί Λύκοι", γνωστοί για τις συναντήσεις τους με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν και πολλοί άλλοι φορείς.

Η Επιτροπή αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προκαλέσει την προσοχή της κοινής γνώμης σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών Αρχών "για την καταπίεση Αθωνιτών μοναχών και τη δίωξη του πατέρα Εφραίμ". Ειδικότερα, αποφασίστηκε να οριστεί διεθνής δημόσια διερεύνηση της "υπόθεσης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ" και να συνταχθούν εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία της Ρωσία να πάρει θέση. Όπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή προετοιμάζει σειρά διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τις οποίες παραχωρήθηκε η σχετική άδεια από τις δημοτικές Αρχές της πόλης για την 30ή και 31η Δεκεμβρίου.

Σε δήλωσή του προς το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας, πρωθιερέας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι διερμήνευσε το μήνυμα, που εστάλη νωρίτερα από τον πατριάρχη Κύριλλο προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το αίτημά του για απελευθέρωση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Σύμφωνα με τον κ. Βιγκιλιάνσκι "δεν είναι απόπειρα να ασκηθεί πίεση στην ανάκριση, είναι προσπάθεια να προσελκυστεί η προσοχή της ευρύτερης κοινής γνώμης σε μια άδικη σύλληψη".
ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια