Εθνική αναγκαιότητα η “κάθαρση”


Η έννοια του δικαίου αποτελεί τη θεμελιώδη λίθο για τη δημοκρατική οργάνωση των σύγχρονων κοινωνιών. Αποτελεί παράλληλα και το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που βλέπουν τις πολιτικές ηγεσίες να αναδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων, τις ηθικές αξίες να καταρρέουν, την οικονομία να παραδίδεται στην ανομία και τη λυσσώδη επιδίωξη του κέρδους. Την πατρίδα να υφίσταται εθνικούς «ακρωτηριασμούς».
Η χθεσινή εκκωφαντική παραίτηση των δυο
οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο της εθνικής ανάκαμψης. Που θα ξεκινήσει από την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, σε μια κοινωνία η οποία οργίζεται από όσα την αδικούν. Αλλά δεν μπορεί να βρει το δίκιο της.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο οποίος και αποφάσισε άμεσα τη διεξαγωγή έρευνας έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί, σε συνεργασία με τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, αλλά και συνολικά τις δικαστικές αρχές, στη γέφυρα με το μέλλον. Στην εθνική συνιστώσα που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να υπερβεί στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών. Και θα ξαναδώσει στις γενιές που έρχονται, αλλά και σε όσες… παλεύουν ήδη με τους «βαρβάρους», το ερέθισμα, την έμπνευση, την ανανέωση της ελπίδας.
Θα κινητροδοτήσει το πείσμα των Ελλήνων να μην το βάλουν κάτω. Αφού θα δουν ότι η Δικαιοσύνη είναι παρούσα και φύλακας των εθνικών ιδανικών. Το αίτημα της «κάθαρσης» έχει πλέον εθνικά χαρακτηριστικά. Και δεν μπορεί να παραγνωρίζεται, στον βολικό αποπροσανατολισμό μιας καθημερινότητας που κυριαρχείται από το γκρίζο, τη μιζέρια, την παραίτηση.
Την αλήθεια λοιπόν. Την αλήθεια και μόνο. Για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. Αφού πρώτα κλείσει τους ανοικτούς λογαριασμούς της με το χθες που απειλεί να στείλει σε… εργασιακή εφεδρεία το αύριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια