Η λογική Βενγκέρ και η “έξοδος” του Φαν Πέρσι


Πανικό έχει προκαλέσει στην Άρσεναλ η είδηση ότι ο Ολλανδός, Ρόμπιν Φαν Πέρσι του χρόνου το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του δεν προτίθεται να το ανανεώσει αλλά επιθυμεί να φύγει από την ομάδα του Λονδίνου. Ηδη ο δεύτερος τη τάξει μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Ουζμπέκος, επιχειρηματίας , Αλισε Ουσμάνοφ με 5σέλιδη επιστολή του κατηγορεί τη διοίκηση και ιδιαίτερα τον ελληνικής καταγωγής, διευθύνοντα σύμβουλό της , Ιβαν Γκαζίδη για τον κακό χειρισμό του θέματος αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Ολλανδού επιθετικού.

Αλλά τα πράγματα μάλλον δεν είναι και τόσο απλά:Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνες φέρει και ο ίδιος ο προπονητής της Άρσεναλ, αλσατός, Αρσεν Βενγκέρ ο οποίος ενώ συνέβαλε αποφασιστικά κάποια στιγμή για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, το περίφημο «Εμιρέιτς» που κόστισε ουκ ολίγα εκ. λίρες , πουλώντας τους καλύτερους παίκτες, δεν φρόντισε μετά, να προχωρήσει και στην ενίσχησή της!!!Γιατί καλό και σωστό είναι που πουλήθηκε το καλοκαίρι του 2005 στην Γιουβέντους ο διεθνής γάλλος αμυντικός χαφ, Πατρίκ Βιειρά, ή που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Ρομπέρ Πιρές το 2006 αφού δεν ήταν και ιδιαίτερα .μικρός, αλλά από πολλούς θεωρείται τραγικό λάθος που παραχωρήθηκε ο Τιερί Ανρί στην Μπαρσελόνα- έστω κι αν το ήθελε και ο ίδιος- τη στιγμή κατά την οποία η Ρεάλ Μαδρίτης είχε προσφέρει πολλά περισσότερα!!!
Οσο για τους Χλέμπ και Φλαμινί (πουλήθηκαν σε Μπαρσελόνα και Μίλαν αντιστοίχως) εντάξει η απώλειά τους δεν ήταν και τόσο εμφανής.Όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον φορ, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ που πουλήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά και τον διεθνή Ιβοριανό στόπερ, Κόλο Τουρέ που επίσης πήγε στους «πολίτες».
Ο Βενγκέρ δεν σταμάτησε όμως εδώ. Το καλοκαίρι του 2010 αφήνει να φύγει ο γάλλος στόπερ και αρχηγός του, Γουίλιαμ Γκαλάς θεωρώντας ότι στα 32του χρόνια δεν μπορεί να προσφέρει άλλα, κι αυτός φυσικά πάει στη Τότεναμ και αποδίδει πολύ καλά.Φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2011 όπου το πράγμα φτάνει στο.απροχώρητο. Ο Βενγκέρ παραχωρεί τον καλύτερο κατά πολλούς παίκτη του, διεθνή Ισπανό χαφ, Σέσκ Φάμπρεγας στην Μπαρσελόνα και τον αριστερό του μπακ, Γκαέλ Κλισί στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά και τον σπουδαίο γάλλο μεσοεπιθετικό, Σαμίρ Νασρί επίσης στην Σίτι. Η τελευταία κατακτά μετά από 44 χρόνια το πρωτάθλημα στην Αγγλία και η Αρσεναλ μόλις και μετά .βίας κερδίζει την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. Και τώρα ο Φαν Πέρσι ρίχνει τη.βόμβα πως δεν θα συνεχίσει από το 2013 και μετά την καριέρα του στους «κανονιέρηδες» εξ ου και ο Βενγκέρ πήρε τον διεθνή γερμανό μεσοεπιθετικό, Λούκας Ποντόλσκι από την Κολωνία με 10 εκ.ευρώ..Το θέμα όμως είναι πόσο θα το δέχονται αυτό οι οπαδοί αλλά και ορισμένοι από τους διοικούντες γιατί καλό είναι να γεμίζουν χρήματα τα ταμεία, αλλά από τίτλους δεν θα πρέπει να τους .σκέφτονται πλέον!!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια