Ψαρωμένοι και με άγχος

Το δύσκολο έργο του Βαγγέλη Βλάχου δεν περιορίζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά καλείται να τους φτιάξει και την κατάλληλη ψυχολογία για να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.
Πόσες φορές  τα τελευταία χρόνια δεν έχει ακουστεί η ατάκα από τα χείλη των «Ενωσιτών» ότι ο τάδε ή ο δείνα δεν έχει καταλάβει σε ποια ομάδα παίζει; Έχει συμβεί πάμπολλες φορές. Αυτό είναι ένα φαινόμενο όμως που δεν μπορείς να το παρατηρήσεις στο φετινό ρόστερ. Εκτός του
γεγονότος πως οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι ελάχιστοι, άρα όλοι έχουν επίγνωση για το «τι σημαίνει ΑΕΚ», έστω και σε αυτή την κατάσταση, τα «πιτσιρίκια» του Βλάχου δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλήρως το «βάρος» που κουβαλάνε στις πλάτες τους. Μάλιστα, αρκετά από αυτά, δείχνουν περισσότερο φόβο και άγχος, από ότι πρέπει.

Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκεκριμένο γεγονός το συζητούσε και ο προπονητής της ΑΕΚ, πριν από την χθεσινή προπόνηση. «Κάνουν απίστευτη προσπάθεια αυτά τα παιδιά, αλλά ήθελαν και την εμπειρία δίπλα τους. Τώρα δείχνουν φοβισμένα. Δεν μιλάνε στις προπονήσεις από το άγχος τους. Θέλω να μιλάνε μεταξύ τους, να συνεννοούνται στο γήπεδο και δεν ακούω τις φωνές τους από το άγχος και τον φόβο που τους έχει καταβάλει», έλεγε χαρακτηριστικά και λίγη ώρα μετά είχαμε την ευκαιρία να το καταλάβουμε και οι απεσταλμένοι του Τύπου.

Τα παιδιά βγήκαν στο γήπεδο, δούλεψαν σκληρά, αν και κουρασμένα από τα πολύωρο ταξίδι, αλλά παρότι ήμασταν σε απόσταση αναπνοής από το γήπεδο, δεν ακούστηκε η φωνή κανενός. Το ίδιο και κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή. Με εξαίρεση τους «παλιούς» που έχουν φάει με το κουτάλι τις προετοιμασίες στο εξωτερικό, όλοι οι άλλοι έδειχναν… χαμένοι. Φαινόντουσαν αγχωμένοι ακόμα και τη στιγμή που ο «Μήτσι» τους κάλεσε να πάρουν τα παπούτσια τους και εκείνοι έχαναν τον δρόμο.

Για όλα τα παιδιά, η φετινή ΑΕΚ αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία στην καριέρα τους. Όλα θέλουν να την αρπάξουν, όμως δεν έχουν καμία βοήθεια. Κανέναν έμπειρο παίκτη-ηγέτη που θα τους απελευθερώσει από το άγχος και θα το μετατρέψει σε ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Το ταλέντο και οι ικανότητες του καθενός, θα φανούν στην πορεία. Η δίψα τους όμως φαίνεται από τώρα και ο Βαγγέλης Βλάχος, εκτός από προπονητής, θα πρέπει να παίξει και άλλους ρόλους ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτή τη θέληση και να πάρει από τον καθένα το 100% των δυνατοτήτων του. Γιατί χωρίς το 100% τα πράγματα θα είναι δύσκολα…
gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια