Δίκτυο Πόλεων Δημοτικών Ωδείων,1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ


Με έδρα το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ)πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Πανελλήνια Θερινή Μουσική Ακαδημία- διοργάνωση του Δικτύου Πόλεων των Δημοτικών Ωδείων- δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, διαλέξεις, συναυλίες υψηλών προδιαγραφών αλλά και να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς. 
Έτσι, φέτος η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με ανέλπιστη επιτυχία έχοντας έδρα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου από τις 16 έως και τις 22 Ιουλίου 2012.
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία Θερινά Σεμινάρια Εγχόρδων, Πνευστών, Πιάνου, Κιθάρας, Ανώτερων Θεωρητικών καθώς επίσης και Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εγχόρδων, ΠνευστώνΚιθάρας & Πιάνου.
Συμμετείχαν 100 σπουδαστές που ήδη φοιτούν στα Δημοτικά ωδεία αλλά και σπουδαστές ιδιωτικών ωδείων που θα θελήσουν να σπουδάσουν στα Δημοτικά Ωδείααπό την νέα χρονιά, η που θέλησαν να παρακολουθήσουν μόνο τα σεμινάρια. Το διαγωνιστικό τμήμα ήταν φτιαγμένο ανά επίπεδο σπουδών και ηλικιών και έτσιμπόρεσαν να εκμεταλλευτούν όλοι οιο σπουδαστές και τα προγράμματα των εξεταστικών περιόδων του Ιουνίου 2012
Σημαντικό είναι ότι  εκτός από τα βραβεία στους διαγωνισμούς, θα προσφερθούν και Υποτροφίες ή εκπτώσεις διδάκτρων για το επόμενο σχολικό έτος 2012-2013,τις οποίες θα προσφέρει το κάθε Δημοτικό Ωδείο ανάλογα με τις αποφάσεις των διοικήσεών τους μετά από τις εισηγήσεις των Καλλιτεχνικών Διευθυντών.
Για τους σπουδαστές άνω των 20 ετών τα βραβεία θα συνοδεύονται και από ρεσιτάλ που θα διοργανώσουν τα Δημοτικά Ωδεία στον κύκλο συναυλιών "Νέοι Καλλιτέχνες", χωρίς αμοιβή  αλλά για την   προβολή τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Στην 1η Πανελλήνια Θερινή Ακαδημία συμμετείχαν τα παρακάτω Δημοτικά Ωδεία Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Βόλου, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας,Καλαμάτας, Κοζάνης, Λαμίας, Λάρισας, Πτολεμαΐδας  ενώ στην διοργάνωση δίδαξαν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των Δημοτικών Ωδείων      Βόλου(Δημήτρης Μαραγκόπουλος),Θέρμης(Ερατώ Αλακιοζίδου),Καβάλας(Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος),
Αλεξανδρούπολης(Μερόπη Κολλάρου),
Καλαμάτας(Διονύσης Μαλλούχος),Θεσσαλονίκης(Κώστας Μακρυγιαννάκης) & Βέροιας(Πηνελόπη Φιρτινίδου).
Από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης βραβεύθηκαν η Χριστίνα Υφαντή με 2ο βραβείο πιάνου (στο διαγωνισμό πιάνου) και η Ευγενία Χαραλαμπίδου με έπαινο.Συνολικά δόθηκαν 8 βραβεία στο διαγωνισμό πιάνου,3 βραβεία στο διαγωνισμό βιολιού,2 βραβεία στο διαγωνισμού τσέλου , 4 βραβεία στο διαγωνισμό  κιθάρας, 5 βραβεία στο διαγωνισμού κλαρινέτου, 2 βραβεία στο διαγωνισμό σαξοφώνου, 9 βραβεία στο διαγωνισμό φλάουτου και 4 βραβεία στο διαγωνισμό μονωδίας. 
Το Δίκτυο των Δημοτικών Ωδείων σκοπεύει έτσι να διευρύνει τις δραστηριότητές του διοργανώνοντας  την Πανελλήνια Θερινή Ακαδημία, με διαφορετική έδρα κάθε χρόνο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία δράσεων μεγάλης δυναμικής και προωθώντας το έργο των Δημοτικών Ωδείων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια