ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Ο 14ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΔΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΞΑΘΛΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο στίβο ο Εθνικός, αποδεικνύοντας την γοργή εξέλιξη των τελευταίων ετών.
Παράλληλα με τις ψηλές θερμοκρασίες των ημερών, ψηλές ήταν και οι επιδόσεις του νεαρού πολυαθλητή Γιώργου Σιταρίδη και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο άθλημα, αυτό του εξάθλου για την κατηγορία των παμπαίδων, έως 15 ετών.

Ο Σιταρίδης στην πρώτη του χρονιά που προπονείται στα σύνθετα πέτυχε σχεδόν το απόλυτο. Κατέλαβε την 3η θέση στο Πανελλήνιο 6θλου στη Δράμα το προηγούμενο διήμερο. Παρά την μικρή του ηλικία, 14χρονος με αντιπάλους ένα χρόνο μεγαλύτερους, πέτυχε 4 ατομικά ρεκόρ και παρά τις όποιες ατυχίες με άκυρα άλματα δεν πτοήθηκε και πήρε παλικαρίσια το πρώτο του Πανελλήνιο μετάλλιο, σε ένα συναρπαστικό αγώνα με πολλές ανακατατάξεις και συγκινήσεις.
Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο αγώνισμα, αυτό των 1000μέτρων στο οποίο έκανε ρεκόρ 15 περίπου δευτερολέπτων, τρέχοντας με ψυχή και μυαλό.
Οι επιδόσεις του ήταν:
100 εμπόδια-14.58 (795 βαθμούς) με ρεκόρ 14.12
Μήκος-5.65 (678 βαθμούς)
Σφαιροβολία-4 κιλών-8.98 (444 βαθμούς)
Ύψος-1.65 (693 βαθμούς) με ρεκόρ 1.78
Ακόντιο-600 γραμ.-32.59 (516 βαθμούς)
1000μ-3.02.1 (545 βαθμούς)
Σύνολο: 3675 βαθμούς
Ο νεαρός αθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα του Εθνικού για ένα ονειρεμένο, αλλά και κουραστικό αγώνα δύο ημερών, με πολλές αλλαγές συναισθημάτων. Από την χαρά στην λύπη και τέλος στην απόλυτη χαρά και το μετάλλιο. Μίλησε για μια συναρπαστική χρονιά με προπόνηση σε 6 διαφορετικά αγωνίσματα, ενώ ευχαρίστησε τον προπονητή του Γιώργο Δαστερίδη ο οποίος στάθηκε σε όλη την ομάδα σαν δεύτερος πατέρας τους.

Ο πετυχημένος προπονητής δρόμων Γιώργος Δαστερίδης ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα των αθλητών του στους τελευταίους Πανελλήνιους αγώνες στο Ναύπλιο και στην Δράμα. Πίστεψε από την αρχή στις ικανότητες του Γιώργου Σιταρίδη και των άλλων αθλητών του και δούλεψε πάνω τους βήμα βήμα με πολύ υπομονή λόγω μικρής ηλικίας. «Αυτά τα παιδιά θα αφήσουν ιστορία στον Εθνικό και στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο πρόεδρος του τμήματος στίβου Σταύρος Τζωίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα του Εθνικού δήλωσε ενθουσιασμένος για την πορεία της ομάδας που αναγνωρίζεται Πανελλήνιως και κάνει περήφανους όλους αυτούς που έχουν τρέξει ή αθληθεί με τη φανέλα του Εθνικού. «Φέτος θα γιορτάσουμε τα 85 χρόνια ιστορίας του Εθνικού με τις καλύτερες προοπτικές στο αθλητικό δυναμικό, παρά τα γνωστάπροβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και η χώρα μας» δήλωσε ο κ.Τζωίδης.
Το Δ.Σ. και οι προπονητές του τμήματος στίβου του Εθνικού εύχονται σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του, καλό καλοκαίρι και δίνουν ραντεβού την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 6 το απόγευμα στο στάδιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια