Υπάρχουν ή όχι ελεύθεροι δημοτικοί χώροι για τις παρατάξεις κ. δήμαρχε;


Άρθρο στελέχους της παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"
Βάσει του άρθρου 66 του νόμου του Καλλικράτη, η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να παραχωρεί στις δημοτικές παρατάξεις κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς και γραμματειακή υποστήριξη για την καλύτερη λειτουργία τους.
Το θέμα αυτό όμως είναι σε εκκρεμότητα από την ημέρα που ανέλαβε η ο κ. Λαμπάκης και η παράταξη "Πόλη και Πολίτες". Αν και έχει συζητηθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, εν μέσω αντεγκλήσεων

ο κ. δήμαρχος επικαλείται την έλλειψη χώρων και προτείνει τη μίσθωση γραφείων στο κέντρο της πόλης.

Φυσικά, οι δημοτικές παρατάξεις αρνούνται να στεγαστούν σε μισθωμένα γραφεία, αφού στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, μία τέτοια "πολυτέλεια" θα ήταν προκλητική για τους δημότες.

Ο κ. δήμαρχος στηριζόμενος σε αυτή την άρνηση των παρατάξεων, σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι.
Δείτε τι λέει το άρθρο 66 του Νόμου του Καλλικράτη και η αιτιολογική έκθεση στο σχέδιο νόμου όπως μοιράστηκε στη Βουλή των Ελλήνων:

Νόμος Καλλικράτη (Ν.3852/2010) - Άρθρο 66 - Δημοτικές Παρατάξεις



Αιτιολογική Έκθεση Νόμου Καλλικράτη (Ν.3852/2010) - Άρθρο 66 - Δημοτικές Παρατάξεις

Σε σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) ανακοινώνει ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ανταποκρίθηκε σε αίτημά της και παραχωρεί άνετο χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να στεγαστούν οι δραστηριότητές της.



Ετοιμάζονται τα νέα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (27/7/2012) μετά από παραχώρηση "άνετου, κεντρικού χώρου" από το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης 



Αναμένουμε να δούμε που βρίσκεται ο χώρος που ετοιμάζεται για τα νέα γραφεία της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
  • Είναι σε δημοτικό ακίνητο; Αν ναι, γιατί ο κ. δήμαρχος δε σκέφτηκε να τον παραχωρήσει στις δημοτικές παρατάξεις;
  • Είναι σε μισθωμένο ακίνητο; Αν ναι, πώς γίνεται ο δήμος να προχωρά σε τέτοια έξοδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία;

Είναι θεμιτό ο κάθε σύλλογος ή φορέας να επιθυμεί τη συμπαράσταση του δήμου είτε μέσω επιχορηγήσεων είτε μέσω παραχώρησης δημοτικών ακινήτων για τις δραστηριότητές του.

Όλες αυτές οι ανάγκες όμως έρχονται σε δεύτερη μοίρα μετά την θεσμοθετημένη εξασφάλιση ενός κατάλληλα εξοπλισμένου χώρου και της απαραίτητης γραμματειακής υποστήριξης στις δημοτικές παρατάξεις ώστε να ασκούν το αντιπολιτευτικό τους έργο με μεγαλύτερη ευχέρεια.

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί η παρούσα δημοτική αρχή του κ. Λαμπάκη. Δεκαεννιά μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια