Με άγχος ο Ολυμπιακός. 1-0 την Καλλονή

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά με γκολ του Γιαννη Μανιάτη στο 61' νίκησε στο ΟΑΚΑ 1-0 την τυπικα γηπεδούχο Καλλονή και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα

Μετά από μία κακή εμφάνιση στο α' μέρος, όπου η Καλλονή αμυνόταν σωστά και δεν έδινε χώρους στον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Φετφατζίδη. Η είσοδος του νεαρού άλλαξε την εικόνα των ερυθρολεύκων προς το καλύτερο και με γκολ του Μανιάτη στο 61' καθάρισαν το τρίποντο κόντρα στην αξιόμαχη νεοφώτιστη ομάδα. Οι πειραιώτες αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα απέναντι στην καλοστημένη άμυνα της Καλλονής, που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά με τον Λεοζίνιο και έδειξαν πως χρειάζονται χρόνο για να δέσουν με τόσο νέα πρόσωπα (7 νέοι ήταν στην 11άδα). Ξεχώρισε ο Κάμπελ (μαζί με τον Φέτφα), γέμισε επιθετικά ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Μήτρογλου, εκτός ρυθμού οι Σαβιόλα και Βάις.

Σκούρα τα βρήκε στο α' μέρος ο Ολυμπιακός απέναντι στην σκληροτράχηλη Καλλονή, που αμυνόταν σωστά. Με εξαίρεση το 5λεπτο 20'-25' που ανέβασε στροφές και την έκλεισε στα καρέ της, ο Ολυμπιακός, που έπαιζε κυρίως από τις πτέρυγες, δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και περιορίστηκε σε μία φλύαρη κατοχή. Ανεκμετάλλευτα πέρασαν και τα πολλά στημένα, που κέρδισε.


Ο Κάμπελ ήταν πολύ δραστήριος με πολλές κούρσες και πρωταγωνιστής στη καλύτερη στιγμή των ερυθρολεύκων, όταν τον πρόλαβε στο 23' ο Σιδεράκης με γρήγορη έξοδο. Ο κοσταρικανός όμως δεν είχε βοήθειες, αφού Βάις και Σαβιόλα ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα. Αμυντικά οι πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα και η Καλλονή είχε μόλις μία τελικά με τον Μανούσο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ έριξε στη μάχη τον Φετφατζίδη στη θέση του Βάις. Η κίνηση αυτή ήταν καταλυτική, αφού ο νεαρός διεθνής έδωσε φρεσκάδα και ο Ολυμπιακός απέκτησε ισορροπία στην επίθεση. Δυσκολευόταν και πάλι να δημιουργήσει, αλλά από τα πόδια του Φετφατζίδη ξεκίνησε η καλύτερη φάση του αγώνα (μέχρι τότε). Ο Σιδεράκης έσωσε το τετ α τετ του Κάμπελ, αλλά από το κόρνερ οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με πλασέ του Μανιάτη, που έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 61' (το κόρνερ ο Τσόρι).



Μετά το γκολ το ματς άνοιξε και η Καλλονή άγγιξε την ισοφάριση σε τετ α τετ του Λεοζίνιο, που πέρασε μόλις άουτ, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με ανεπανάληπτη ευκαιρία του Μήτρογλου, που αποσόβησε ο Σιδεράκης. Φετφατζίδης και Μήτρογλου απείλησαν και στη συνέχεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η Καλλονή δεν κατάφερε να γίνει όσο απειλητική θα ήθελε για να δημιουργήσει κινδύνους στο Ρομπέρτο.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο (88’ Μπουρούς), Μανούσος, Γκαρσία (83’ Γιουκαρής), Καζάκης (83’ Γάλας).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μετζανί, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Τσόρι (81’ Φουστέρ), Βάις (46’ Φετφατζίδης), Κάμπελ, Σαβιόλα (59’ Μήτρογλου).
sport.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια