«ΣΤΗ Β' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ 1823 ΟΡΙΣΘΗΚΕ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΩΣ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ Β' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1823 ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
«Το 1823, σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, η Β΄ Εθνική Συνέλευση, που κατοχύρωσε το Σύνταγμα (Νόμος) της Επιδαύρου, ορίστηκε η Γαλανόλευκη ως σημαία της Ελλάδας.
Σε αυτήν την σημαία ορκιζόμαστε, αυτήν την σημαία τιμούμε και διαφυλάττουμε και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την καίει ή να την καταστρέφει.
Είναι ένα μήνυμα, που στέλνω ως πολίτης αυτής της χώρας σε όσους νομίζουν, ότι μπορούν να εξουσιάζουν με την αναρχία τους καίγοντας και τη σημαία μας.
Ποτέ μου – όπως έχω ξαναπεί – στα δημοσιογραφικά  μου χρόνια δεν στήριξα την αναρχία. Ήμουν απέναντι της και θα εξακολουθώ να το κάνω και ως πολιτικός».
Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Επικρατείας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα το πρωί (17.04.15) στο ΄Αστρος Κυνουρίας, στην 192η Επέτειο της ιστορικής Β΄ Εθνοσυνέλευσης.
Στην συνέχεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:
«Τα όσα αποτυπώθηκαν ως ιστορικά γεγονότα την περίοδο 1823 - 24, είναι καλό να τα διαβάζουμε με πολλή προσοχή αυτές τις δύσκολες σημερινές εποχές για την Πατρίδα μας. Είναι καλό να μαθαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε για την Ελλάδα και τι πρέπει να αποφεύγουμε.
Είναι, επίσης, χρήσιμο να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, ώστε να ζητάμε από τους εταίρους μας της Ε.Ε. την εφαρμογή όλων των κανόνων για μια Ευρώπη «Λαών - Εθνών και Αλληλεγγύης». Όπως, επίσης, αυτό που οφείλουμε, είναι να το ζητάμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά και όχι γονυπετώντας κι έρποντας».
«Οφείλω να υπενθυμίσω κάτι που παραλείπεται είτε συστηματικά είτε σκόπιμα είτε και τυχαία στους λόγους που εκφωνούνται σε αυτές τις ιστορικές επετείους.
Η Εκκλησία έχυσε αίμα για να είναι ελεύθερη η Ελλάδα. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με την Πατρίδα μας.
Όπως επίσης θα ήθελα να υπογραμμίσω, ότι η αναφώνηση «ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ», που κάποιοι «ξεχνούν» στις ανάλογες επετειακές ομιλίες τους, είναι η μόνιμη κατάληξη των ομιλιών, που κάνουν στις εθνικές μας επετείους οι Έλληνες Ομογενείς σε όλο τον πλανήτη.
Ας μην το ξεχνάμε μέσα στην ίδια την Πατρίδα μας».
Στην συνέχεια ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, αφού παρέστη στην επίσημη Δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου και παρακολούθησε την παρέλαση που έγινε στον κεντρικό δρόμο του Άστρους Κυνουρίας .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια