Στο μικροσκόπιο οι προμήθειες των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

Στο στόχαστρο της έρευνας των επιθεωρητών υγείας για την προμήθεια υλικών μπαίνουν άλλα έξι νοσοκομεία, μετά το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Έτσι προγραμματίζονται έλεγχοι στις ορθοπεδικές κλινικές των νοσοκομείων «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πτολεμαΐδας και Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας θα διερευνήσει αν και σε ποιο βαθμό υπήρξε ζημία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κατά την προμήθεια λαπαροσκοπικών και διεγερτών, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς όσον αφορά παραγγελίες λαπαροσκοπικών και ορθοπεδικών υλικών.

Οι έλεγχοι αυτοί θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος,σε έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή σχετικά με τον καταλογισμό της οικονομικής ζημίας

που υπέστη το Ιπποκράτειο από προμήθεια ορθοπεδικού υλικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η ζημιά εκτιμάται από τους επιθεωρητές σε 2.932.031 ευρώ για τη διετία 2008-2009, ενώ υπολείπονται καταθέσεις από εμπλεκόμενους γιατρούς και εταιρίες που καθυστερούν, λόγω της συνεχόμενης αποχής των νομικών τους παραστατών.
http://www.inpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια