Συνάντηση Αν. Δημοσχάκη με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και αποστολή επιστολής προς τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση είχε χθες (29/04/2015) με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του Λιμενικού Σώματος σε σχέση με τα Λιμεναρχεία Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης. Στο τέλος της συνάντησης, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Αρχηγό την συνδρομή του σε ότι αφορά την επιτυχή έκβαση του πρόσφατου διαγωνισμού επιδοτούμενων δρομολογίων τα οποία συμπεριλαμβάνουν την Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη, ενθαρρύνοντας τον επιχειρηματικό κόσμο της Ακτοπλοΐας να πιστέψουν στις προοπτικές και την ανάδειξη του Βορείου Αιγαίου, της Θράκης και του Έβρου ως ζωτικό χώρο του Ελληνικού Εμπορίου, Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Επίσης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα, με παραπλήσιο περιεχόμενο, το κείμενο της οποίας ακολουθεί:

«Κύριε Υπουργέ

Η Ναυτιλία υπήρξε εδώ και χιλιετίες μοχλός ανάπτυξης για τους ανά την ιστορία και τον κόσμο Έλληνες. Σε συνδυασμό με την βιομηχανία του Τουρισμού, της οποίας είναι σημαντικός τροφοδότης ως προς την επιβατική δραστηριότητα, αποτελούν κεντρικούς πυλώνες μιας βιώσιμης στρατηγικής για την χώρα, την έξοδό της από την κρίση και την πορεία της προς την ανάπτυξη.
Ο Νομός Έβρου και η νήσος της Σαμοθράκης έχουν πληγεί πολλαπλώς κατά τη διάρκεια της κρίσης, λόγω και άλλων συγκυριών, όπως των αυξανόμενων πλημμυρικών φαινομένων και την έξαρση της παράνομης μετανάστευσης. Η επαναφορά της ακτοπλοϊκής διασύνδεσής τους με τα νησιά του Β. Αιγαίου και με την Ηπειρωτική Νότιο Ελλάδα μπορεί να δράσει καταπραϋντικά, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για το εμπόριο και τον τουρισμό. Επιπροσθέτως, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ανάδειξη του Νομού Έβρου σε διαμετακομιστικό κέντρο, Πύλη Ανατολής και Δύσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σας καλώ να αγκαλιάσετε τον Νομό Έβρου, το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την νήσο της Σαμοθράκης, δημιουργώντας τις κατάλληλες αυτές συνθήκες που απαιτούνται για την θετική εξέλιξη του πρώτου αυτού βήματος για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας του Έβρου και της Θράκης.

Παρακαλώ, ως εκ του αξιώματος που κατέχετε, όπως ενθαρρύνετε τους επιχειρηματίες της Ελληνικής Ακτοπλοΐας να συμμετάσχουν στη διαδικασία του προσεχούς διαγωνισμού επιδοτούμενων δρομολογίων με τη ρητή δήλωση ότι όλη η Κοινωνία του Νομού Έβρου θα είναι αρωγός τους.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια