Ξανά υποψήφιος ο Μιχελάκης παρότι εκκρεμεί δικογραφία για παθητική δωροδοκία – Φέρεται να έκανε Ερωτήσεις στη Βουλή υπέρ του Πάλλη για 7.000 ευρώ

Υποψήφιος στη Β’ Αθήνας θα είναι ο Γιάννης Μιχελάκης, τι κι αν εις βάρος του εκκρεμούν δύο δικογραφίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υπουργός φέρεται να δωροδοκείται με 7.000 ευρώ για να κάνει Ερωτήσεις στη Βουλή -όντας βουλευτής της ΝΔ- για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΝΔ αποφάσισε να συμπεριλάβει στις εκλογικές της λίστες τον κ. Μιχελάκη, με δεδομένο πως εις βάρος του εκκρεμεί  δικογραφία για παθητική δωροδοκία, επιλέγοντας δηλαδή να συνεχίσει ως κόμμα να κλείνει το μάτι στη διαπλοκή.
Ειδικότερα, από τις 16 Δεκεμβρίου του 2013 ζητούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, την άρση της ασυλίας του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανιζόταν σε δύο δικογραφίες που αποκάλυψε το Hot Doc (τεύχη 50 και 61) και το Κουτί της Πανδώρας, να χρηματίζεται από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του.
Μάλιστα, για διάστημα περίπου τριών μηνών η δικογραφία κατά του κ. Μιχελάκη είχε μείνει κρυμμένη στο συρτάρι του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποσιωπήσει το θέμα.
Για δύο μήνες στο συρτάρι του «τυπολάτρη» Αθανασίου η δικογραφία
Η διαδικασία ορίζει πως δικογραφίες που αφορούν βουλευτές διαβιβάζονται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στον Άρειο Πάγο, ενώ στη συνέχεια αυτή φτάνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου ο αρμόδιος υπουργός το μόνο που έχει να κάνει είναι να τη διαβιβάσιε στη Βουλή. Εκτός του ότι ο κ. Αθανασίου επιδεικτικά είχε κρυμμένη τη δικογραφία για ανεξήγητους λόγους, δύο μόλις μέρες πριν το Hot Doc (τεύχος 50) αποκαλύψει την ύπαρξη της δικογραφίας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε μία αδιανόητη πράξη.
Έχοντας ενημερωθεί από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού για το δημοσίευμα που θα ακολουθούσε -με δεδομένο πως οι συντάκτες μας ζητούσαν μία επίσημη τοποθέτηση από το εν λόγω υπουργείο για το λόγο που η δικογραφία δεν έχει φτάσει στη Βουλή-, ο κ. Αθανασίου επέστρεψε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, ζητώντας τον επανέλεγχο της νομικής βασιμότητας της κατηγορίας, ενώ την είχε κρατήσει για περίπου δύο μήνες στις καλένδες.
Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο -ομολογουμένως- πρωτόγνωρο αίτημα του Χαράλαμπου Αθανασίου είναι αφοπλιστική και εξέθεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης. Στο νέο διαβιβαστικό του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο αντιεισαγγελέας Σακελλάκος σημείωνε: «Σας (επανα)διαβιβάζουμε τη δικογραφία και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθόσον πριν από την αρχική διαβίβασή της είχαμε ήδη προβεί στον υπό του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής επιβαλλόμενο έλεγχο, και ως εκ τούτου αρμόδια για τα περαιτέρω είναι η Βουλή των Ελλήνων».
Κατόπιν αυτής της απάντησης ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε, μετά από αδράνεια σχεδόν τριών μηνών η δικογραφία να φτάσει στη Βουλή.
Η δικογραφία – κόλαφος
Στο διαβιβαστικό του έγγραφο προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης κάνει λόγο για επαρκείς ενδείξεις τέλεσης από τον Γιάννη Μιχελάκη, του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας που φαίνεται να τελέστηκε με τη λήψη περιουσιακών ωφελημάτων για ενέργεια σχετιζόμενη με τα καθήκοντά του και περιγράφει με καυστικό τρόπο, όσα προέκυψαν από την έρευνα.
Εν ολίγοις, ο κ. Μιχελάκης σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να καταθέτει επί πληρωμή Ερωτήσεις στη Βουλή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του επιχειρηματία, Αναστάσιου Πάλλη. Μάλιστα,
Σε κατάθεση στενού συνεργάτη του κ. Πάλλη στις εισαγγελικές αρχές, ο Γιάννης Μιχελάκης είχε αρκετές συναντήσεις με τον επιχειρηματία -κάτι που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Πάλλης-, λαμβάνοντας το ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ συνολικά -σύμφωνα με την ίδια κατάθεση- υπήρχε ένα υπόλοιπο που ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ και τα οποία πιθανότατα προορίζονταν για τον κ. Μιχελάκη.
Εν τέλει επικράτησε ο νόμος... της σιωπής
Ο νόμος της σιωπής επικράτησε τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής όσον αφορά στην άρση της ασυλίας του κ. Μιχελάκη, αφού η Ολομέλεια είχε ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του, με 96 «όχι», 86 «ναι», 7 λευκά και ένα «παρών», ασχέτως αν η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά, είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.
ΥΓ: Το θράσος δε του κ. Μιχελάκη από τη στιγμή της αποκάλυψης των δύο δικογραφιών από το Hot Doc εις βάρος του, είναι τέτοιο ώστε αντί να δώσει δημοσίως απαντήσεις όπως όφειλε ως βουλευτής, έσπευσε να κάνει μηνύσεις κατά του περιοδικού, προτιμώντας να υπεκφύγει μπροστά στα στοιχεία των δικογραφιών εις βάρος του.
koutipandoras.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια