Την ρωσικη υπηκοότητα απέκτησε ο διάσημος πυγμάχος Ρόι Τζόουνς-Τζούνιορ

Ο διάσημος πυγμάχος Ρόι Τζόουνς-Τζούνιορ απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα.
"Πήρα την ταυτότητα ", είπε ο πυγμάχος στο πρακτορείο TASS.
Στις 12 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα για την παροχή της ρωσικής υπηκοότητας στον Αμερικάνο πυγμάχο. "Να ικανοποιηθεί η αίτηση του Τζόουνς-Τζούνιορ Ρόι Λεβέστα, γεννηθέντος στις 16 Ιανουαρίου 1969 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, περί απόκτησης της υπηκοότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ", λέγεται στο διάταγμα του επικεφαλής του κράτους.
Ο Ρόι Τζόουνς-Τζούνιορ άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1989. Κάποτε αναγνωρίστηκε ως ο πιο δυνατός πυγμάχος του κόσμου και μάλιστα ανεξάρτητα από την κατηγορία του βάρους. Ο αθλητής έθεσε μοναδικό ρεκόρ, είναι ο μοναδικός πυγμάχος που κέρδισε ζώνες πρωταθλητή στη μεσαία, δεύτερη μεσαία, ημιβαριά και βαριά κατηγορία. Έχει 62 νίκες, 45 από αυτές με νοκ-άουτ και μόνο οκτώ ήττες. Εκτός τούτου, ο Αμερικάνος είναι κάτοχος αργυρού μεταλλίου της Ολυμπιάδας -1988 στη Σεούλ.
Στη Γιάλτα (Κριμαία) ο Αμερικάνος πυγμάχος Ρόι Τζόουνς-Τζούνιορ δήλωσε την πρόθεσή του να ανοίξει στη Ρωσία τη δική του σχολή πυγμαχίας. Ο Τζόουνς υπογράμμισε ότι του αρέσει να εργάζεται "τόσο με τα παιδιά, όσο και με τους μεγάλους ".
"Στα σχέδια μου είναι να εργαστώ προπονητής στη Ρωσία, να ανοίξω σχολείο, να ασχολούμαι με τα παιδιά και με μεγάλους. Τα παιδιά μπορώ να τα μαθαίνω από το μηδέν και να τα μάθω την τέχνη της πυγμαχίας, ενώ με τους μεγάλους που ήδη είναι πρωταθλητές έχει ενδιαφέρον να εργαστώ να τους αναπτύσσω για να περάσουν σε άλλο επίπεδο ", παραθέτει το πρακτορείο RIA NOVOSTI τα λόγια του Ρόι.
Την προηγούμενη ημέρα ένας άλλος Αμερικάνος, μαχητής της μικτής μονομαχίας Τζεφ Μονσον, έχει εκφράσει τη θέλησή του να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα. Είπε ότι "στη Ρωσία τον περικυκλώνουν πολλοί καλοί άνθρωποι", γι’αυτό υπέβαλε την αίτηση για την απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας. Ννωρίτερα τη ρωσική υπηκοότητα απέκτησε ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Για τη θέλησή τους να αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα ήδη έχουν δηλώσει, ειδικότερα, ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Σαμί Νασερί και η Ιταλίδα ηθοποιός Ορνέλλα Μούτι.
Δεν φεύγει από τη Ρωσία και το χολιουντιανό σταρ, μαχητής της ανατολικής μονομαχίας Στίβεν Σιγκάλ. Τώρα εξετάζει τη δυνατότητα να ανοίξει στη Ρωσία μια εταιρία παραγωγής ως μικτής εταιρίας μαζί με τους Ρώσους εταίρους.
"Σήμερα θα το συζητήσουμε με τον Στιβ στο πρωινό ", έγραψε την Παρασκευή στο Twitter του ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.
Ο Σιγκάλ εδώ και δύο χρόνια έχει πολύ στενές επαφές με τη Ρωσία. Δύο χρόνια πριν έπρεπε να γίνει πρόσωπο της εταιρίας "Kalashnikof"  στα πλαίσια της διεθνούς διαφημιστικής καμπάνιας. Αυτή την ιδέα όμως απέρριψαν πέρσι λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων των ΗΠΑ σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας.
Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να βάλουν τη Ρωσία σε αποκλεισμό δίνουν αντίθετο αποτέλεσμα – η Ρωσία γίνεται όλο και ελκυστική και εμφανίζει την ικανότητά της να προστατεύει την ανεξαρτησία της και το αίσθημα του κύρους.
briefingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια