«Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Επιμελητήριο Έβρου».

  
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, στο πλαίσιο των συναντήσεων στελεχών του κόμματος με  θεσμικούς φορείς ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.
Τον κ. Γκιουλέκα συνόδευαν η Βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι πρώην υφυπουργοί και βουλευτές Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου, Σταύρος Σταυράκογλου και η πολιτευτής της ΝΔ, Όλγα Βρετοπούλου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα του νομού, καθώς και σε ζητήματα του νέου αναπτυξιακού νόμου, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επίλυσής τους από την ελληνική Πολιτεία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Τοψίδη στα ακόλουθα θέματα:
1)Την καταβολή της επιδότησης του κόστους εργασίας (12%) στις επιχειρήσεις του Νομού Έβρου, η οποία έχει παγώσει από το 2010 και υπολογίζεται μόνο στην περιοχή της Θράκης στα 300 εκατομμύρια ευρώ.
2)Την ανάκτηση της επιδότησης επιτοκίου, η οποία, αν δεν καρποφορήσει, θα οδηγήσει εκατοντάδες ακόμη επιχειρήσεις σε λουκέτο, εκτοξεύοντας τους δείκτες ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή.
3)Την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης της επένδυσης του ζεόλιθου, η οποία θα προσφέρει πολύτιμες θέσεις εργασίας στον βόρειο Έβρο, ενώ θα επιφέρει ευεργετικές επιδράσεις σε πολλούς ακόμη τομείς της τοπικής οικονομίας.
Τέλος, ο κ. Τοψίδης παρέδωσε στους παριστάμενους αντιπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας υπόμνημα με τις αναπτυξιακές προτάσεις που πρόσφατα κατατέθηκαν στους εκπροσώπους της Πολιτείας από το Επιμελητήριο Έβρου, που συνοψίζουν τα πάγια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού, η επίλυση των οποίων θα βοηθήσει στην πολυπόθητη ανάκαμψη και επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια