ΠΦΑ: Φιλέτα της δημόσιας περιουσίας απευθείας στο λαό και την ΤΑ! Από τα Λιπάσματα … στα Προσφυγικά. Κι έρχονται κι άλλα!

Σάββατο, 6 Αυγούστου 20160 σχόλια

Μπορεί η “ακροβατούσα” σε κενό πολιτικής, αντιπολίτευση και τα “στριμωγμένα – για πρώτη φορά- στα σχοινιά ” της Εξεταστικής, για τα θαλασσοδάνεια, Μήντια, να πιπιλάνε διαρκώς αμήχανα, την μισολιωμένη πλέον καραμέλα της δήθεν παραχώρησης Δημόσιας Περιουσίας για … 99 χρόνια, αλλά τα μόνα που μέχρι τώρα έχουν παραχωηθεί και μάλιστα όχι για 99 χρόνια, αλλά για πάντα, είναι τρία “φιλέτα” της ελληνικής γης, στους Έλληνες πολίτες. Δηλαδή σε εκείνους που αυτονόητα, ανήκουν… Λιπάσματα, Ασύρματος και τώρα Προσφυγικά. Τρεις εμβληματικές περιοχές τςη πρωτεύουσας δόθηκαν στην ΤΑ και τους πολίτες της από την ΠΦΑ κυβέρνηση, μέσα σε μόλις 18 μήνες. Και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μόνον η αρχή. Αφού (σε συνέχεια των προγραμματικών δεσμεύσεων της), η κυβέρνηση προωθεί την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με εμπιστοσύνη και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Τερματίζεται, έτσι, η αδιαφορία, η απαξίωση και το ξεπούλημα που δρομολογούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αρχές σε σύμπνοια με κάθε λογής ιδιοτελή συμφέροντα.
Όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, μια σειρά εκτάσεων και εγκαταστάσεων έχουν παραχωρηθεί μέχρι σήμερα στις τοπικές κοινωνίες για ανάπτυξη, αξιοποίηση και απόδοση στους πολίτες. Επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη προς τις αρχές της αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση προωθεί την αποκεντρωμένη και δημοκρατική διαχείριση των τοπικών ζητημάτων, ενισχύει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και φέρνει τη λήψη των αποφάσεων εγγύτερα στους πολίτες.
Η αρχή, όπως υπενθυμίζουν οι κυβερνητικές πηγές, έγινε με την εξαίρεση της έκτασης των Λιπασμάτων από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και την απόδοσή της στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ώστε μετά από τις απαραίτητες ενέργειες ανάπλασης οι πολίτες των λαϊκών συνοικιών του Πειραιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο.
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος έχουν ήδη δρομολογήσει μια ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση προκειμένου να βελτιώσουν δραστικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών του Περάματος. Η δέσμη των παρεμβάσεων περιλαμβάνει την κατασκευή ή/και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, πρόγραμμα κατάρτισης και επανένταξης για 500 ανέργους, ζεστά γεύματα για όλα τα παιδιά του Δήμου, διάνοιξη δρόμων και έργα υποδομής στο Άνω Πέραμα, επισκευαστικές παρεμβάσεις στο (επί εννέα χρόνια εγκαταλελειμμένο) κολυμβητήριο του Περάματος και απόδοσή του στην τοπική κοινωνία.
Ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών παραχώρησαν άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, την υπολειπόμενη έκταση 32 στρεμμάτων του Ασυρμάτου προκειμένου να αναμορφωθεί και να αξιοποιηθεί από τον δήμο και την τοπική κοινωνία με δημιουργία χώρων άθλησης και πολιτισμού, και διαφύλαξη και επέκταση των χώρων πρασίνου.
Η συνέχεια των ενεργειών αξιοποίησης ήρθε χθες, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές με την παραχώρηση δύο εμβληματικών για την Αθήνα χώρων με το σ/ν που ψηφίστηκε χθες, Πέμπτη 4/8 στη Βουλή.
Έκταση 487.393 τ.μ. στον Φαληρικό Όρμο με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής για σαράντα έτη χωρίς αντάλλαγμα προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση. Έτσι γίνεται το πρώτο βήμα προκειμένου ο χώρος εγκαταλελειμμένος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που από το 2004 ρημάζουν ή υπολειτουργούν να αναπλαστούν αλλάζοντας την εικόνα ολόκληρης της περιοχής του φαληρικού θαλάσσιου μετώπου.
Με το ίδιο σ/ν παραχωρούνται, επιτέλους, τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Περιφέρεια Αττικής και έτσι δικαιώνεται ένα πολυετές αίτημα των τοπικών κινημάτων. Με την παραχώρηση αυτή θα διαφυλαχθεί και θα αναδειχθεί ο πολύτιμος ιστορικός χαρακτήρας των Προσφυγικών, η ιστορική μνήμη της Αθήνας από μια μακρά περίοδο ιστορικών γεγονότων στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν τα προσφυγικά. Παράλληλα, δρομολογείται η αναστήλωση και η αξιοποίησή τους για κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις, όπως η ίδρυση μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης, η στέγαση κοινωνικών οργανώσεων και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, φοιτητών, απόρων και συγγενών ασθενών του παρακείμενου νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.
Πηγή: left.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger