Ανοχή τέλος…

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 20160 σχόλια

Όταν ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει μία στάση σώματος όπως αυτή της φωτογραφίας που παραθέτουμε έλαβε σχετικά πρόσφατα ο κ. Τσίπρας, όταν ενημερωνόταν αρμοδίως για ένα ζήτημα καθημερινότητας.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εξάντλησε τα όρια της υπομονής του απέναντι στα φαινόμενα κακοδιοίκησης της κρατικής μηχανής. Δύσκολα, πλέον, δείχνει να ανέχεται τις επιμέρους ή τοπικές αδικίες που δημιουργεί η γραφειοκρατία και το εξαιρετικά σαθρό και εχθρικό υπόβαθρο φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.
Και επειδή οι περιπτώσεις είναι αρκετές, χωρίς να ευθύνονται πάντα οι αρμόδιοι υπουργοί, ο πρωθυπουργός, εδώ και αρκετό καιρό, έθεσε ως ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των στελεχών της κυβέρνησης την αποτελεσματικότητα στην επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να «κόβεται» από πρόγραμμα ενός τοπικού ΟΑΕΔ δικαιούχος που πλοιρεί τις τυπικές και ουσιαστικές (μόρια) προϋποθέσεις. Δεν γίνεται επικεφαλής οργανισμού, ο οποίος δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ, να αφήνει από κάτω να γίνεται… πάρτι με τις συμβάσεις μισθώσεων κτηρίων, χωρίς να ασκεί ελέγχους, φοβούμενος μη διαταράξει τις… παλιές ισορροπίες.
Η αντίδραση του Παύλου Πολάκη με την ιστορία του «συνεργείου» καθαρισμού στο νοσοκομείο Τρικάλων μόνο τυχαία δεν είναι, ασχέτως του εάν ο Σφακιανός, στην καταγωγή, αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει τον δικό του εκρηκτικό τρόπο στην επιβολή της νομιμότητας.
Η εντολή προς όλους είναι σαφής: Λύστε προβλήματα και κόψτε γόρδιους δεσμούς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που σας παρέχει ο νόμος. Όποιος δεν το κάνει «κόβεται», όπως αποκλείσθηκε ο υποψήφιος προς ένταξη σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ…
Για την ιστορία, η συγκεκριμένη (αποδεδειγμένη) αδικία αποκαταστάθηκε.
Υ.Γ.: Για να είμαστε απόλυτα ακριβοδίκαιοι: Σε αρκετές περιπτώσεις το σύστημα από κάτω δεν ελέγχεται ούτε καν από τα υπουργικά στελέχη, τα οποία δίνουν… μάχες ακόμη και για το πιο απλά και αυτονόητα. Η δυνατότητα που έχουν τα κυβερντηικά στελέχη, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι οι αντικαταστάσεις όσων, απλώς, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους…
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger