Ψευδές δημοσίευμα και... άδειασμα Παναγιωταρέα...

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 20160 σχόλια

Προ ολίγων ημερών (στις 17 Ιουλίου) η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, η οποία «έλαμψε» με τις ανταποκρίσεις τάφου την περίοδο της «Αμφιπολιάδας Σαμαρά» έγραψε ένα...
πύρινο άρθρο στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό.

Ο τίτλος ήταν «Η χώρα πεθαίνει» και κάπου μεταξύ κριτικής για την περσινή διαπραγμάτευση και το «ναι σε όλα» η δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει χρήματα σε ξένες τράπεζες.
Την Κυριακή, ωστόσο, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στην οποία είχε δημοσιευθεί το άρθρο προχώρησε σε ένα μεγαλοπρεπές... άδειασμα της κας Παναγιωταρέα.

Με μια ανάρτηση, αρκετά... χωμένη βέβαια μέσα στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, ο.. «Ελεύθερος Τύπος» αποκαθιστά την αλήθεια σημειώνοντας ότι είναι «αναληθής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός του άρθρου ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης διατηρεί καταθέσεις στο εξωτερικό».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι... προφανώς η έμπειρη δημοσιογράφος «παραπλανήθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και αναξιόπιστες πηγές».

Πάντως, ο «Ελεύθερος Τύπος» δεν σταματά εκεί, καθώς διαχωρίζει πλήρως της θέση του και αναφέρει στο εντυπωσιακό άδειασμα ότι «αναγνωρίζουμε οτι η συντάκτρια δεν είχε αξιόπιστα και ικανά στοιχεία προκειμένου να διαδώσει, διά του δημοσιεύματος, τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν συντάσσεται με το επίμαχο δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ.Σπίρτζη».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:
ΥΓ1: Το επίμαχο άρθρο, πάντως, παραμένει αναρτημένο κανονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας.

ΥΓ2: Η κα Παναγιωταρέα συνεχίζει να διδάσκει δημοσιογραφία στο ΑΠΘ; Ε;


Χ.Κ. (Παρασκήνια / Εφσυν), zoornalistas.blogspot.gr

Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger