Κατάθεση Τροπολογίας από βουλευτές της Ν.Δ σχετικά με τον περιφερειακό τύπο

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 20160 σχόλια

Τροπολογία κατέθεσαν 12 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του Βουλευτή Έβρου και Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκη, στο Σχέδιο Νόμου «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών» αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον περιφερειακό τύπο, ημερήσιο και εβδομαδιαίο, και την επιβίωσή τους.
Συγκεκριμένα, ζητείται να μην σταματήσει η πρακτική της δημοσίευσης των αναγγελιών και γνωστοποιήσεων δημοσίων συμβάσεων στον περιφερειακό τύπο, καθώς αποτελεί σημαντικό πόρο για την βιωσιμότητα των ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων της επαρχίας, άρα και της ελευθεροτυπίας.
Το σκεπτικό της μείωσης του διοικητικού κόστους και της επιβάρυνσης του Ελληνικού Δημοσίου, πάνω στο οποίο βασίστηκε η απόφαση της κατάργησης των αναγγελιών δεν ισχύει, καθώς μετακυλίεται στους προτιμητέους πλειοδότες και δεν αποτελεί στοιχείο διοικητικού κόστους βάσει του Τυπικού Μοντέλου Κόστους.
Η εν λόγω κατάργηση δεν πραγματοποιήθηκε κατά το παρελθόν από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη επιβίωσης του περιφερειακού τύπου ως απαραίτητου φορέα ενημέρωσης στην Ελληνική επαρχία, αλλά και τις προεκτάσεις που έχει η πρακτική αυτή σε ζητήματα διαφάνειας αναφορικά με τις δημόσιες συμβάσεις.
Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειάς της χειραγώγησης της ενημέρωσης, επαναφέρει τη διάταξη της κατάργησης, για αυτό και οι Βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν την παρούσα τροπολογία.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger