Συνεδρίασε η ΕΓ της Αυτόνομης Δημοκρατικής Ένωσης Συνδικαλιστών (ΑΔΕΣ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε  την   Πέμπτη   4   Αυγούστου 2016   στην  Θεσσαλονίκη   η    Εκτελεστική   Γραμματεία   της   Αυτόνομης   Δημοκρατικής  Ένωσης Συνδικαλιστών   (ΑΔΕΣ)   και   ,   μεταξύ   άλλων,   αποφάσισε   το   πλαίσιο δράσεων και κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα , σύμφωνα με το οποίο:
α. Καλεί τα στελέχη της  σε  όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας σε διαρκή επαγρύπνηση εν όψει του  νομοσχεδίου για  τις  αλλαγές   στις εργασιακές σχέσεις, το οποίο θα έλθει στη Βουλή  το Φθινόπωρο και θα έχει ως κύριο στόχο του την περιστολή βασικών συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εφιστά την προσοχή για το κρίσιμο της κατάστασης σε όλες τις τάσεις και εκφάνσεις του  εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος , γεγονός που απαιτεί την όσο το δυνατόν πιο   αποτελεσματική   αντιμετώπιση   της   αντισυνδικαλιστικής   -αντεργατικής λαίλαπας που δρομολογείται.
β.   Προγραμματίζει   την   ενεργή   και   οργανωμένη   συμμετοχή   των εργαζομένων  στις κινητοποιήσεις  την περίοδο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με κύρια αιχμή τα εργασιακά και   το αίτημα για επαναλειτουργία του εργοστασίου της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη και την ενίσχυση του κινήματος “Ούτε γουλιά Coca  Cola”.
γ.   Τέλος,   δηλώνει,   ότι   η   προσπάθεια   ποινικοποίησης   των   εργατικών αγώνων και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων από την πλευρά της πολυεθνικής Coca Cola θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό  και  ότι τα στελέχη   της   παράταξης   και   οι   διωκόμενοι   εργαζόμενοι     θα   δώσουν βροντερό “παρών” στο δικαστήριο στις 29 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, με το οποίο η πολυεθνική    απαιτεί   την   καταβολή  ενός   (1) εκατομμυρίου  ευρώ   ως αποζημίωση   για   την   βλάβη   που   υπέστη   από   τις   εργατικές κινητοποιήσεις