Η χαμένη παρτίδα των νταβατζήδων - Τα ζόμπι της διαπλοκής τελικά είναι ανθρωπάκια

Για 30 χρόνια λειτούργησαν παρασιτικά σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Για 30 χρόνια ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις ανάλογα με τα συμφέροντά και τα σκοτεινά τους σχέδια. Για 30 χρόνια σφετερίστηκαν την περιουσία του ελληνικού λαού, τις τηλεοπτικές συχνότητες, τις οποίες πήραν τσάμπα για να τρομοκρατούν, να εκβιάζουν, να χειραγωγούν, να κερδοσκοπούν.
Κρυμμένοι στα σκοτεινά γραφεία, μεθυσμένοι από την εξουσία στα "μαυσωλεία" της χλιδής, αλαζόνες από την παντοδυναμία που είχαν αποκτήσει, προκλητικοί με το να κουνούν το δάχτυλο σε πρωθυπουργούς, πολιτικά κόμματα, στο λαό και σε όποιον τους χάλαγε τη μανέστρα, οι νταβατζήδες κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο, χωρίς ο λαός να βλέπει τα πρόσωπά τους, να ακούει τη φωνή τους, να γνωρίζει με τι έχει να κάνει.
Μέχρι σήμερα όλα αυτά. Η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει πράξει αυτό που υποσχέθηκε. Ξεριζώνει το απόστημα της παρασιτικής ολιγαρχίας. Τσακίζει τη διαπλοκή. Ξαναφέρνει τη Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο. Το ολιγαρχικό σύστημα εξουσίας, που έφαγε τα χρήματα του ελληνικού λαού, ξεριζώνεται. Τηλεοπτικές άδειες θα πάρουν όσοι μπορούν να πληρώσουν και όσοι πληρούν της προϋποθέσεις. 
Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, τα ζόμπι της διαπλοκής αποκαλύπτονται, ξεβρακώνονται μπροστά στα μάτια των Ελλήνων, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. 
Τα ζόμπι της διαπλοκής, άλλοτε παντοδύναμα, εμφανίζονται φοβισμένα. Χάνουν τα λόγια τους. Λένε ψέμματα, από δειλία, για να γλιτώσουν. Υπογραμμίζουν την ανεπάρκειά τους να διευθύνουν ακόμη και πιτσαρία (Όπως ο Σαμαράς τη δική του πιτσαρία).
Ο κόσμος σήμερα αναρωτιέται βλέποντας τις θλιβερές φιγούρες των νταβατζήδων να... ανακρίνονται για ώρες ολόκληρες στην Εξεταστική Επιτροπή: "Αυτοί μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια". Ναι, αυτοί κυβερνούσαν τον τόπο επί τόσα χρόνια με τις πλάτες του θλιβερού προσωπικού του χθες, των Μητσοτάκηδων και των Σημίτιδων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτό το θλιβερό πολιτικό προσωπικό δίνει την τελευταία μάχη για να κρατήσει στη ζωή το παρασιτικό σύστημα των νταβατζήδων.
Είπαμε όμως. Η Δημοκρατία επιστρέφει σε αυτόν τον τόπο και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Σε αυτή την παρτίδα πόκερ οι νταβατζήδες θα ηττηθούν.