Δεν σφυρίζει σέντρα ο Κοντονής όσο η ΕΠΟ δεν συμμορφώνεται

Μέχρι την Πέμπτη έχει διορία η ΕΠΟ για να ευθυγραμμιστεί με τη λογική, πράττοντας τα δέοντα τόσο για τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας όσο και για τις πρακτικές που ακολουθεί σχετικά με τα πειθαρχικά όργανα. Δύο παράγοντες που εξωθήσει στα άκρα τις σχέσεις ΕΠΟ – Κοντονή.
του Άγγελου Προβολισιάνου
Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Σταύρος Κοντονής, γνωστοποιώντας τις προθέσεις του περί αναβολής των αγωνιστικών υποχρεώσεων έως ότου η Ομοσπονδία αποφασίσει να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα και με όσα έχουν γίνει απαιτητά από τη FIFA, κύκλοι της Γ.Γ.Α. σημειώνουν πως το χρονικό όριο της ΕΠΟ είναι μέχρι την Πέμπτη, αλλιώς η σέντρα για τη Σούπερ Λιγκ θα αναβληθεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος –και συγκεκριμένα το Σεπτέμβρη μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής- δεν ευσταθούν και αυτό γιατί δεν μπορεί να προβλεφθεί το πότε η ΕΠΟ θα αποφασίσει να συμμορφωθεί.
Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η απόφαση μοιάζει ειλημμένη και μένουν να διεκπεραιωθούν διαδικαστικά ζητήματα που θα καλύψουν πλήρως νομικά την απόφαση του υφυπουργού.
Η απόφαση θα βασίζεται στο νέο νόμο και θα επικαλείται λόγους ασφαλείας. 
Τέλος, αναβρασμός φαίνεται να επικρατεί στην ΕΠΟ, αφού εκτός από τα «στρατόπεδα ομάδων» που είτε επιθυμούν είτε όχι την έναρξη του πρωταθλήματος με τα δεδομένα που επικρατούν, χθες έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδιας, Γιώργος Γκιρτζίκης, παραπέμπεται μαζί με άλλα 22 υψηλόβαθμα στελέχη για την περιβόητη υπόθεση της «κάρτας υγείας».