Ο Σκυλακάκης στηρίζει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ο επικεφαλής της Δράσης, ο οποίος φλερτάρει με συνέπεια το τελευταίο διάστημα με τη Νέα Δημοκρατία, επέλεξε την προσωπική σελίδα του στο Facebook, για μια δομημένη υπεράσπιση του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θόδωρος Σκυλακάκης έγραψε τα εξής:

“Φταίει ο Γεωργίου…

Το ελληνικό κράτος ξόδεψε από το 2001 (που μπήκαμε στο ευρώ), μέχρι το 2009 (το 2010 ως γνωστόν χρεοκοπήσαμε) 132 δις ευρώ περισσότερα -διαφορά δαπανών και εσόδων Γενικής Κυβέρνησης- από αυτά που εισέπραξε. Δανείστηκε το ελληνικό κράτος χωρίς κατά κανόνα έγκριση της Βουλής και ξόδεψε μέσα σε 9 χρόνια 50 ΕΝΦΙΑ. Παράνομα. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Το ανακάλυψε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, που παραπέμπει τον “ένοχο” για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ (μετά το 2009) κ. Γεωργίου. Πείραξε λέει τα στοιχεία του 2009 κι ήταν μεγαλύτερα (αντί για 35 δις έλλειμμα ήταν 33 ή κάτι τέτοιο1, θα σας γελάσω) για αυτό μας έβαλαν στο μνημόνιο… Τα 2 δίς μας μάραναν. Τα 130 δις δανεικά κι αγύριστα που προηγήθηκαν δεν έχουν καμία σημασία.

Επιτέλους! Για την καταστροφή της Ελλάδας ανακαλύψαμε λοιπόν τον ένοχο. Είναι ο Γεωργίου!

Γιατί δέκα χρόνια αφού οι αμερικανοί μας έδωσαν τη Ζίμενς στο πιάτο κανείς δεν έχει καταδικαστεί; Φταίει ο Γεωργίου!

Γιατί αφέθηκαν να την κοπανήσουν οι ένοχοι για τη Ζίμενς; Φταίει ο Γεωργίου!

Γιατί επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι εισέπρατταν βεβαιωμένα εκατοντάδες χιλιάδες δωροδοκίες το χρόνο κι οι δικαστικοί δεν έπιαναν ούτε τριάντα διεφθαρμένους ετησίως; Φταίει ο Γεωργίου!

Γιατί οι τύφλοί που έβλεπαν έπαιρναν σύνταξη ατιμώρητοι; Φταίει ο Γεωργίου!

Γιατί πληρώνουμε σαραντάρηδες συνατξιούχους που χαίρουν άκρας υγείας. Φταίει ο Γεωργίου!

Γιατί η τσίπα και το φιλότιμο, έννοιες βαθύτατα αυτόχθονες, έχουν αποδημήσει από τη χώρα τούτη; Φταίει ο Γεωργίου!

Τώρα που βρήκαμε τον ένοχο σωθήκαμε. Έρχονται κι άλλα δανεικά κι αγύριστα! Θα φάμε και πάλι με χρυσά κουτάλια…

1 Η θεωρία είναι εξ όσων γνωρίζω ότι το έλλειμμα των ΔΕΚΟ -τύπου ΟΣΕ- θα το πληρώνει ο Άγιος Βασίλης κι όχι το ελληνικό κράτος οπότε πρέπει να μην το λογαριάζουμε και να στέλνουμε στην αγχόνη τους κακούργους που το καταγράφουν κι τη σπάνε στα παιδιά που περιμένουν τα Χριστούγεννα”.