Τη Δευτέρα η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τεσσάρων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 3 μ.μ. ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Λευτέρης Κρέτσος.
Στην συνάντηση των εκπροσώπων με τον υπουργό Επικρατείας, την κυβερνητική εκπρόσωπο και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, αναμένεται να συζητηθούν τα επόμενα βήματα που προβλέπει η διαδικασία μετά την δημοπρασία.
Πλέον, θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», θα εκδικαστούν οι ενστάσεις, το επόμενο 15ημερο θα κατατεθεί το 1/3 του τιμήματος και μετά θα θεωρούνται πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών αδειών.
Οι επόμενες 90 ημέρες
Μπορεί με την ανακοίνωση των τεσσάρων υπερθεματιστών να έλαβε τέλος το τριήμερο της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, άρχισε όμως το 90ήμερο που θα κρίνει πολλά για τη μορφή που θα πάρει το τηλεοπτικό τοπίο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», αυτά είναι τα βήματα που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα αυτό:
1. Πρακτικό: Το συντάσσει η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού και σε αυτό περιέχονται τα αποτελέσματα της κάθε φάσης με την ανάδειξη του προσωρινού υπερθεματιστή
2. Πίνακας Επιλαχόντων: Ταξινομούνται σε φθίνουσα σειρά βάσει της υψηλότερης προσφοράς όλων των φάσεων που υπέβαλαν.
3. Έλεγχος πόθεν έσχες: Η Επιτροπή διενεργεί έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για την απόκτηση αδειών οι πλειοδότες. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται εντός πέντε ημερών και γίνεται με βάση τα ήδη κατατεθέντα δικαιολογητικά, αν και η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει και πρόσθετα.
4. Επιλαχόντες: Σε περίπτωση που κάποια οικονομική προσφορά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κάποιον πλειοδότη, τη θέση του παίρνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον πίνακα επιλαχόντων. Γίνεται και πάλι έλεγχος πόθεν έσχες.
5. Έγκριση πλειοδοτών: Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό με τους τελικούς πλειοδότες κι αυτό υπογράφεται από τον ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.
6. Η καταβολή του τιμήματος: Γίνεται σε τρεις ισόποσες δόσεις με τραπεζικές επιταγές σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου. Η πρώτη εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη των πλειοδοτών, η δεύτερη εντός 12 μηνών και η Τρίτη εντός 24 μηνών από τη χορήγηση της άδειας.
7. Κακοπληρωτές: Αν κάποιος πλειοδότης δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εντός της προθεσμίας κηρύσσεται έκπτωτος, η εγγυητική επιστολή του καταπίπτει και τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης, βάσει του πίνακα επιλαχόντων
8. Ανακήρυξη πλειοδοτών: Ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και του υπουργού Επικρατείας
9. Χορήγηση αδειών: Γίνεται με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εντός 90 ημερών από την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος. Εντός 60 ημερών επιστρέφονται στους μειοδότες υποψηφίους οι εγγυητικές επιστολές